Europarlamentarul Cristian Preda, judecat în secret pentru defăimarea țării

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Preda, acuzat de PSD că a defăimat ţara, a cerut să fie audiat public de către Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României“, însă şeful Cancelariei Ordinelor s-a opus.

Europarlamentarul  va fi judecat de Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu şi de Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat  în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, și Costin Georgescu. „Credeţi că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădişteanu etc. în spatele uşilor închise? E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorităţi pesediste din consiliul ordinului să-şi facă de cap în incinta Preşedinţiei? În fond, am primit Steaua României, nu Steaua PSD...“, scrie Preda pe Facebook.

Revolta lui Preda vine după ce a aflat că audierea lui va fi la secret.

“Judecat în secret? Am scris Cancelariei ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie a.c., în faţa Consiliului de onoare al ordinului „Steaua României” să fie publică. Regulamentele în vigoare o îngăduie. Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare şi libertate ar justifica - am zis eu - transmiterea online sau tv. a «procesului». Dl. consilier de stat Angelescu, care păstoreşte Cancelaria ordinelor, a răspuns «nu», precizând că legea prevede că, în afara membrilor consiliului de onoare şi a „acuzatului”, doar o persoană mai poate participa la audiere, şi anume preşedintele. I-am explicat dlui. consilier diferenţa dintre participare şi acces public, arătând că eu solicit nu invitarea şefului statului, ci ca oricine doreşte să poată vedea ce acuzaţii mi se aduc şi cum anume mă apăr. Nu, nu, nu - a zis dl. consilier“, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Foto- pagina personala de Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel