Europarlamentar, apel pentru medicii români de pretutindeni să se vaccineze până nu devine obligatoriu

Andreea Cosma |
Data publicării:

Medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar, este apelul europarlamentarului PNL Cristian Bușoi: „Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea”.

„Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt eficiente și sigure”, transmite Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

El arată că, în România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, „ceea ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili”.

„Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România. Cadrele medicale au fost și sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul și dăruirea lor, depinde viața celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toții, ucide”, adaugă europarlamentarul.

Bușoi amintește că în Franța, Grecia și Italia vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie pentru tot personalul medical și pentru toți angajații care intră în contact direct cu pacienții vulnerabili. și că cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel