Europa petrece Paştele catolic sub semnul restricţiilor. Italia intră în carantină naţională, Germania a înăsprit controalele la frontiere

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Europa îşi petrece Paştele catolic sub semnul restricţiilor.

Italia impune carantină de cinci zile tuturor celor care intră în ţară. Germania a înăsprit controalele la frontiere, iar în Spania, oamenii vor purta mască chiar şi la piscină. În schimb belgienii au dat uitării pandemia şi s-au înghesuit în parcuri.

Fără mască sau distanţare socială, belgienii au ignorat limita grupurilor de 4 persoane şi s-au înghesuit în parcurile din Bruxelles. O imagine în antiteză cu situaţia din spitale şi bilanţul în creştere.

 

Restricţii tot mai dure în Europa

 

Autorităţile au închis şcolile, la cumpărături se merge doar cu programare şi iar nimeni nu poate intra în ţară fără un motiv întemeiat. La polul opus, Italia, care, în Sâmbăta mare la catolici, intră în carantină naţională.

„Considerăm aceste cinci zile de carantină corecte, dar e un pic trist. Trebuie să ne conformăm şi imediat după, să ne testăm”, susține un turist, potrivit Observator.

Toţi călătorii care vin în Penisulă sunt obligaţi să stea 5 zile în carantină. Restricţii mai mari în Portugalia, unde cine intră în ţară stă în izolare două săptămâni. Şi Germania rămâne în carantină, de Paşte. În plus, controalele au fost înăsprite la frontiere şi pe aeroporturi.

„Testarea este obligatorie pentru toţi călătorii care vin pe calea aerului în Germania, indiferent că vin dintr-o zonă de risc, o zonă cu mutaţii ale virusului sau una cu risc major”, a precizat Horst Seehofer, ministrul german de Interne.

 

În Spania s-a ajuns la măsuri extreme

 

În Spania s-a ajuns la măsuri extreme, masca devine obligatorie peste tot în public, inclusiv la piscină şi pe plaje.

„Cu fiecare săptămână care trece, suntem cu un pas mai aproape de o situaţie mai bună, atunci când vom putea relaxa măsurile progresiv. Trebuie doar să mai avem răbdare câteva săptămâni. Cred că merită efortul”, susține Fernando Simón, dir. Serviciu Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri seară noi restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea unităţilor de învăţământ, în contextul valului trei al pandemiei, dar sunt prevăzute excepţii privind deplasările interregionale cu ocazia Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel