Eurodeputat PES: „Nu putem să protejăm un corupt, pe Dragnea, și pe marioneta sa, Dăncilă. Suntem luați de idioți?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Eurodeputata socialistă Ana Gomes a avut o opinie tranșantă despre PSD.

Într-un interviu acordat Ziare.com, Ana Gomes spune că socialiștii europeni nu mai pot tolera PSD, iar voturile pe care Liviu Dragnea le poate aduce din România nu sunt un argument bun, pentru că, încurajând un partid corupt, PES pierde voturile din alte țări.

„Liviu Dragnea este un politician care compromite familia socialiștilor europeni, iar excluderea PSD e o necesitate”, spune Gomes.

Ana Gomes a criticat și anunțul prim-ministrului român privind relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim - „o astfel de decizie încalcă acordurile europene privind soluția celor două state, dar și politica socialiștilor europeni”.

Eurodeputata povestește că a întrebat-o direct pe Viorica Dăncila, la o ședință a socialiștilor, iar aceasta i-a răspuns vag, că decizia oricum aparține președintelui Iohannis.

„Nu pot suporta să văd cum propria mea familie politică, care ar trebui să aibă în inima acțiunii sale politice principii și valori precum integritatea și lupta împotriva corupției, să ajungă să închidă ochii la un corupt care se află în mijlocul nostru. Eu nu pot accepta asta. În decembrie trecut, în congresul PES, care a avut loc în țara mea, în Portugalia, am fost la fel de vocală când domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribună. Și am făcut la fel și în Madrid, când domnul Liviu Dragnea ținea un discurs. Adică suntem luați de idioți sau trebuie să ne prefacem că nu știm nimic?

Am avut foarte multe discuții în interiorul grupului, oricine caută pe Google despre România și OLAF află cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizație criminală care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atât pentru a ne distanță de el? Nu mi se pare acceptabil să criticăm PPE, chiar pe bună dreptate, că-l protejează pe Viktor Orban, și să nu vedem cum de-ai noștri ne discreditează complet pe toți, valorile noastre politice în ochii oamenilor. Nu pot uita, nimeni nu poate, cum românii, în mijlocul unei ierni foarte grele, au ieșit în stradă pentru a protesta față de corupție și pentru democrație, pentru transparență, pentru integritate. Așa că eu voi continuă să fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru că aceste alegeri europene sunt o bună ocazie de a ne curată, de a nu mai continuă să-i susținem pe cei în cauza”, a spus Ana Gomes.

„Numai că noi nu putem în acelasi timp să protejam un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dăncilă, și pe toate celelalte marionete ale sale, cu atat mai mult cu cât ei continuă, din ce în ce mai mult, să încalce principiile liniei noastre politice”, a mai adăugat eurodeputata.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel