Escroci italieni, arestați după ce au înșelat sute de persoane inventând o țară fictivă. Metoda prin care au obținut 400.000 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Escroci italieni, arestați după ce au înșelat sute de persoane inventând o țară fictivă. Metoda prin care au obținut 400.000 de euro
Escroci italieni, arestați după ce au înșelat sute de persoane inventând o țară fictivă. Metoda prin care au obținut 400.000 de euro

Escroci italieni au fost arestaţi după ce au înşelat sute de persoane de la care au obţinut în total 400.000 de euro prin inventarea unei ţări fictive în Antarctica unde persoanelor înşelate li se promiteau mai multe beneficii, relatează dpa.

Poliţia italiană a declarat joi că escrocii au atras persoane susţinând că în această ţară ar exista o cotă redusă de impozitare şi că nu ar fi nevoie de vaccinare obligatorie.

Cazul a ieşit la lumină în aprilie 2021 în urma unui raid al poliţiei în Catanzaro, sudul Italiei, unde anchetatorii au percheziţionat aşa-zisul sediu diplomatic al „Statului Suveran Antarctic St George”. Peste 700 de persoane din Italia au aplicat pentru cetăţenie în ţara inexistentă, plătind între 200 şi 1.000 de euro.

Cei 400.000 de euro strânşi prin înşelăciune au fost „spălaţi” prin intermediul unui cont în Malta.

12 persoane au fost plasate în arest la domiciliu în urma unei operaţiuni pe întreg teritoriul Italiei. Ele sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi conspiraţie criminală. Poliţia investighează alţi 30 de suspecţi în acelaşi caz.

 

Vezi și 

 

Zeci de turiști înșelați de un hotel din Italia care vindea camere fantomă

 

Zeci de turiști au fost înșelați de un hotel din Rimini care vindea camere fantomă. Odată ajunși la hotel, turiștii descopereau că camera pe care o plătiseră nu există. 

După luni întregi de așteptare a relaxării binemeritate, a fi victima unei escrocherii este cel mai mare coșmar al oricărui turist. Și totuși, exact asta li s-a întâmplat unor turiști nefericiți care au ajuns în centrul unei scheme de vânzare de "camere fantomă". Evident, au pierdut toți banii pe care îi cheltuiseră și, deși municipalitatea le-a oferit o soluție alternativă pentru a compensa acest lucru, au rămas cu un gust amar și cu multă dezamăgire.

Nu este neobișnuit să te confrunți cu ineficiențe și disfuncționalități atunci când rezervi o cazare de vacanță: de la o cameră murdară, la una care nu corespunde descrierii, la vecini zgomotoși sau, mai rău, la furturi. Bineînțeles, depunerea unei plângeri este un drept, dar turiștii nu pot obține întotdeauna despăgubiri și nu toate situațiile se încadrează în cazul specific al "pagubelor cauzate de vacanța distrusă".

Unii turiști nefericiți în cauză au ajuns la un hotel și au descoperit că rezervarea pe numele lor și camera pentru care au plătit nu existau. De fapt, camerele nu erau disponibile, deoarece un hotel de două stele din Rimini vindea "camere fantomă".

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel