Escrocheria surprinzătoare prin care o româncă a fost lăsată fără casă și fără teren

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Escrocheria surprinzătoare prin care o româncă a fost lăsată fără casă și fără teren
Escrocheria surprinzătoare prin care o româncă a fost lăsată fără casă și fără teren

O femeie din judeţul Iaşi a rămas fără casă şi teren, după o ceartă conjugală, în urma căreia şi-a părăsit domiciliul pentru scurt timp.

Un ieşean şi-a lăsat iubita fără casă, după o ceartă cu aceasta, reuşind să păcălească şi notarul, cu o imaginaţie ieşită din comun. Cei doi au avut o ceartă mai puternică, iar femeia (S.D.) a părăsit domiciliul, deşi casa îi aparţinea, voind să revină după ce iubitul ei ar fi plecat. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar după circa două luni, bărbatul şi-a făcut un plan ireal. 

Acesta s-a dus la notar împreună cu o altă femeie, care s-a dat drept S.D., având şi buletinul acesteia, care rămăsese în casă, în momentul în care fosta iubită a părăsit domiciliul, relatează Adevărul. Notarul nu a sesizat diferenţa dintre cele două femei şi a acceptat cererea prin care bărbatul era împuternicit pentru a vinde casa şi terenul de peste 1.000 de metri pătraţi.

 

Bărbatul a fost acuzat de înşelăciune, uz de fals, instigare la fals 

 

La scurt timp, bărbatul şi-a sunat fosta iubită şi chiar s-a lăudat în faţa acesteia, spunându-i că i-a vândut casa. Tinerei nu i-a venit să creadă şi s-a dus la faţa locului, constatând că în casa ei se aflau deja alte persoane. 

S.D. a făcut plângere la Poliţie, iar bărbatul a fost acuzat de înşelăciune, uz de fals, instigare la fals privind identitatea şi participaţie improprie la fals intelectual.

Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar femeia a cerut şi daune morale în valoare de 100.000 de lei plus plata a 12.000 de euro care ar fi reprezentat chiria. Instanţa a decis să plătească doar 30.000 de lei daune morale, iar bărbatul a făcut apel, cazul judecându-se încă.  Cumpărătorul va trebui şi el să se adreseze instanţei, pentru a-şi recupera banii pe care i-a dat pe casa care i-a revenit proprietarei de drept.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel