Erou în timpul liber. Un militar și-a riscat viața să salveze un bărbat

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Un militar care se afla pe plaja din stațiunea Mamaia a salvat un bărbat care a fost la un pas să se înece. Militarul și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sărit imediat în valuri să îl salveze pe bărbat. Nu a ezitat chiar dacă și-a pus și el viața în pericol și ar fi riscat în orice moment să fie tras în adâncuri de curenții puternici. 

Militarii sunt mereu #ladatorie, chiar și în timpul liber!

Vi-l prezentăm pe plutonierul major Cristian Șapira, din Brigada 9 Mecanizată din Constanța, care a ajutat la salvarea de la înec a unui bărbat de 50 de ani, aflat în apropierea sa, pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Cristian are o bună pregătire fizică, nu se pierde cu firea în situații extreme și este curajos. A dovedit-o atât de-a lungul celor două misiuni desfășurate în Afganistan ci și recent, în timp ce se afla cu familia la plajă.

Cristian a fost cel care și-a dat seama că bărbatul din apă se află în mare pericol.
Ajutat de încă un turist, a intrat în mare și împreună l-au scos la mal. Victima era inconștientă și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgență Constanța. Acum, victima se afla la terapie intensivă beneficiind de îngrijiri medicale.

Cristian este veteran al teatrelor de operații, a participat până acum la două misiuni în Afganistan, iar acum participă la exercițiul Saber Guardian 19 în poligonul Babadag.

Să îl felicităm pe colegul nostru pentru curajul de care a dat dovadă!", este mesajul MApN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel