Eroii de pe Insula Șerpilor: Un grănicer ucrainean a transmis live atacul rușilor, la 45 de kilometri de România

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Eroii de pe Insula Șerpilor: Un grănicer ucrainean a transmis live atacul rușilor, la 45 de kilometri de România
Eroii de pe Insula Șerpilor: Un grănicer ucrainean a transmis live atacul rușilor, la 45 de kilometri de România

Micuţa Insulă a Şerpilor, situată la 45 de kilometri de Sulina, va intra în cărţile de istorie printr-un gest unic de eroism. 13 grăniceri ucraineni au fost somaţi de o navă de război rusească să depună armele şi să capituleze. Au refuzat şi au fost omorâţi, nu înainte să le transmită agresorilor un mesaj tranşant. Bucata de stâncă din Marea Neagră se află acum sub controlul Moscovei, de unde ar putea ataca inclusiv România

În mijlocul Mării Negre, o mână de oameni a dat lumii întregi o lecţie de patriotism şi curaj. Acestea au fost ultimele lor cuvinte înainte ca ruşii să lanseze rachete şi tiruri de artilerie asupra locului în care se aflau, pe insula Şerpilor. Înainte de a fi loviţi, soldaţii au primit un ultimatum, dar au refuzat să se predea.

Navă rusă: „Suntem o navă de război rusă, ne adresăm grănicerilor de pe insulă. Predaţi armele și predați-vă, în caz contrar vom fi nevoiți să deschidem focul. Aţi recepţionat mesajul?!”.

 

Un grănicer de pe Insula Șerpilor a transmis atacul în direct

 

În vârstă de 23 de ani, soldatul Vlad Zadorin a transmis atacul în direct. Publica des imagini şi clipuri pe Instagram din misiunile în care era implicat. Acum, alături de cei 12 colegi, el va fi decorat post-mortem şi va fi numit „Erou al Ucrainei”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Ucrainenii dovedesc eroism adevărat. Inamicul a fost oprit în mai multe puncte cheie”.

O limbă de pământ la 45 de kilometri de coastele României, insula Şerpilor aparţine districtului Odessa. De 24 de ore însă, este sub controlul Rusiei. Apropierea de ţara noastră poate fi un risc de securitate. România dar şi Polonia se tem că trupele ruseşti, după ce ar cuceri Kievul, s-ar apropia îngrijorător de mult de graniţele statale. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel