Eroi în Italia. Doi deţinuţi români au salvat o adolescentă de la înec. „Voi propune decorație pentru ei”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi deţinuţi români, în vârstă de 37 și 45 de ani, care aveau permisiunea de a lucra în afara penitenciarului, au devenit eroi în Italia după ce au salvat sâmbătă, 22 august, o adolescentă de 13 ani care a fost l un pas să se înece în apele Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno.

 

Văzând că fata are nevoie de ajutor, cei doi români au sărit în apă şi au scos-o la mal, scrie publicaţia Il Telegrafo.

Evenimentul a avut loc sâmbără, în jurul orei 17.20, când adolescenta de 13 ani, originară din Montespertoli, provincia Florența, se afla în apa mării, la circa 100 de metri distanță de plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa. La un moment, fata a fost înțepată de o meduză, provocându-i astfel dificultăți în a înota. Adolescenta a început să strige după ajutor, iar cei doi deținuți români, care lucrează la un hotel din apropiere, au sărit în apă. În scurt timp, fata a fost adusă la mal în siguranță, iar apoi și-a revenit fără a mai fi nevoie de intervenția personalului medical.

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare re-educativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune decorație pentru ei”, a declarat Francesco D’Anselmo , directorul închisorii Porto Azzurro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel