Erich Mocanu: AEBS solicită o nouă lege a programului de lucru în Germania, cu opțiune de sancționare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ca răspuns la o hotărâre a Tribunalului Federal de Muncă, AEBS.org insistă să creeze un cadru legal pentru înregistrarea cât mai rapidă a orelor de lucru.

Este vorba și de faptul că o nouă lege trebuie să conțină opțiuni de sancționare. „Dacă înregistrarea orelor de lucru este obligatorie, atunci trebuie să existe și sancțiuni pentru încălcări”, a declarat Erich Mocanu reprezentantul organizației AEBS.org.

În opinia sa, trebuie reglementat modul în care sunt înregistrate orele lucrate de angajați. „Acesta trebuie să fie rezistent la falsificare și manipulare. Aplicațiile adecvate există de mult timp”. El consideră că guvernul are o datorie și se străduiește pentru o „reglementare legală rapidă” . Pentru el este important să existe cât mai puține excepții. „Este vorba despre toți angajații dependenți”, adaugă Mocanu.

 

Tribunalul Federal al Muncii vede politica ca pe o datorie

 

La 13 septembrie 2022, Tribunalul Federal de Muncă a hotărât printr-o hotărâre de referință că toți angajatorii trebuie să permită angajaților să înregistreze în mod sistematic orele de lucru. Încă nu este clar ce trebuie să rezulte exact, deoarece justificarea scrisă a hotărârii nu este încă disponibilă. În declarația instanței se precizează că angajatorii sunt „obligați prin lege să înregistreze programul de lucru al angajaților” .

Instanța s-a referit la o decizie a Curții Europene de Justiție din 2019. „La momentul respectiv, instanța europeană solicitase ca statele membre UE să oblige legal angajatorii să ofere un sistem de înregistrare sistematică a orelor de lucru. Până acum, politicienii din Germania nu au răspuns cu legi adecvate“, a declarat Erich Mocanu de la AEBS.org.

 

Sunt obligați angajații să folosească un sistem de cronometrare?

 

Erich Mocanu subliniază: „după părerea mea in Articolul 3 din Legea Securității Muncii se specifica de mult timp ca angajatorul este obligat sa ia o asemenea măsura. Dar asta se întâmplă când Legile nu sunt clare si fiecare Avocat sau chiar Judecator înțelege ce dorește el din textul de lege“.

La începutul anului, ministrul Muncii Heil a dorit să introducă legal cronometrarea electronică în mai multe sectoare. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar pasajele relevante au fost șterse sub presiunea FDP. FDP se temea că povara asupra companiilor va fi prea mare, a mai spus Erich Mocanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel