Episcopia Greco-Catolică de Oradea se DELIMITEAZĂ de preotul de pe listele PSD

Andreea Cosma / 26 mar 2019, 21:29 Salveaza PDF Comentarii
Chris Terhes Facebook
Chris Terhes Facebook

Preotul Cristian Terheş îşi pierde calitatea de preot, potrivit anunţului făcut chiar de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea. Decizia vine după ce acesta a apărut pe lista PSD pentru europarlamentare.

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea a precizat că potrivit "Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale", se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, Episcopia Greco-Catolică de Oradea "se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva. Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Chris Terhes a fost pastor greco-catolic şi președinte al Coaliției românilor din SUA.

Liviu Dragnea a spus despre el că: "Este un om din Zalău care a avut poziții publice asumate, fără să fie un sprijinitor al PSD, dar a susținut acțiuni împotriva abuzurilor".

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 iun 2019, 17:37 in Știri
Horoscop, joi, 20 iunie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27