Epidemia de COVID din Coreea de Nord - un impact „devastator" asupra drepturilor omului

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Măsurile luate în Coreea de Nord pentru a combate primul focar de COVID ar putea avea consecințe „devastatoare" pentru drepturile omului în această țară, a declarat marți un purtător de cuvânt al ONU.

Noile restricții ar putea avea consecințe dezastruoase în ceea ce privește satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor, inclusiv obținerea de hrană suficientă, a declarat Liz Throssell în cadrul unei ședințe de informare, adăugând că orice măsură luată împotriva pandemiei ar trebui să fie proporțională și necesară.

Țara izolată a confirmat săptămâna trecută primul său focar recunoscut de COVID-19, alimentând îngrijorările privind o criză majoră din cauza lipsei de vaccinuri și de infrastructură medicală.

 

Restricțiile ar putea avea consecințe dezastruoase

 

Noile măsuri de combatere a răspândirii, care includ izolarea oamenilor și restricții suplimentare privind călătoriile, ar putea deschide ușa către o mai mare represiune politică și civilă, a declarat Throssell, confrom Reuters.

„În absența oricărei campanii de vaccinare, răspândirea anunțată a pandemiei ar putea avea un impact devastator asupra situației drepturilor omului din țară", a spus ea.

Copiii, mamele care alăptează, persoanele în vârstă, persoanele fără adăpost și cele care trăiesc în zonele rurale și de frontieră mai izolate sunt deosebit de vulnerabile, a spus ea.

„Cei aflați în detenție sunt, de asemenea, deosebit de expuși la riscul de infectare din cauza concentrațiilor mari de persoane în spații închise și a accesului limitat la igienă și asistență medicală. Malnutriția era deja răspândită în locurile de detenție înainte de apariția COVID-19", a spus ea.

 

Cazurile cresc din ce în ce mai repede, dar Coreea de Nord nu a început vaccinările în masă

 

Comandamentul de stat pentru prevenirea epidemiilor de urgență din Coreea de Nord a raportat încă 269.510 persoane cu febră, ajungând la un total de 1,48 milioane de persoane, în timp ce bilanțul morților a crescut cu șase persoane, ajungând la 56 de morți începând de luni seară, potrivit KCNA. Aceasta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Țara nu a început vaccinările în masă și are o capacitate limitată de testare, ceea ce ridică alte îngrijorări.

Biroul ONU pentru drepturile omului a îndemnat Coreea de Nord să discute cu Națiunile Unite despre deschiderea canalelor pentru sprijin umanitar, inclusiv medicamente și vaccinuri, a declarat Throssell.

De asemenea, biroul a îndemnat Coreea de Nord să permită lucrătorilor Națiunilor Unite să intre în țară pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel