Emmanuel Macron anunţă un plan de relaxare în mod etapizat a restricţiilor antiepidemice în Franţa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Emanuel Macron
Emanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, intenţionează să relaxeze în mod gradual restricţiile antiepidemice în Franţa, pe 30 iunie urmând a fi anulată interdicţia de circulaţie pe timp de noapte.

Emmanuel Macron a prezentat planul de relaxare a restricţiilor într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien şi unor publicaţii regionale.

"Trebuie să regăsim arta de a trăi în stil francez, rămânând prudenţi şi responsabili: modul de a fi împreună, cultura, sportul", a afirmat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a anunţat că limitarea circulaţiei la cel mult zece kilometri în jurul domiciliului va fi anulată pe 3 mai.

Magazinele, teatrele, cinematografele, muzeele îşi vor putea relua activităţile pe 19 mai. Sălile de spectacol vor avea limite de 800 de persoane, iar evenimentele de divertisment desfăşurate în exterior vor avea limita de 1.000 de persoane, conform cotidianului Le Figaro.

Terasele restaurantelor şi cafenelele vor fi redeschise pe 19 mai, dar va exista limita de şase persoane la o masă, conform Agenţiei France-Presse.

Restaurantele cu activităţi în spaţii închise vor fi redeschise pe 9 iunie, cu permis medical, iar de atunci circulaţia va fi permisă până la ora 21.00 (faţă de 19.00, în prezent).

Pe 30 iunie, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte ar urma să fie anulată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel