Elveția. Român condamnat la închisoare pentru uciderea altui conațional, fără nicio probă împotriva sa: „De fapt erau buni prieteni“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 30 de ani a fost omorât în bătaie şi înjunghiat într-un service auto din Zurich, Elveţia. Opt persoane au fost arestate în 2018 de poliţiştii elveţieni, printre care patru elveţieni, trei români şi un italian. Unul dintre români, autorul crimei, și-a aflat pedeapsa pentru crima comisă împotriva conaționalului său.

Un român în vârstă de 30 de ani a fost omorât în bătaie şi înjunghiat într-un service auto din Zurich, Elveţia în septembrie 2018. Patru elveţieni, trei români şi un italian au fost atunci reținuți pentru presupusa implicare în această faptă comisă în zona Samstagern din Zurich.

Tribunalul districtual din Horgen a găsit acum vinovatul. Un român de 33 de ani, coleg cu victima, care a primit 14 ani de închisoare cu executare. Bărbatul urmează să fie expulzat din țară.

În ciuda investigațiilor extinse, autoritățile nu au găsit nicio dovadă directă că bărbatul de 33 de ani ar fi fost autorul crimei. Cu toate acestea, el este condamnat pentru crimă. Românul de 33 de ani este acuzat că și-a ucis un coleg cu 15 lovituri de cuțit dintr-o armă artizanală.

Român condamnat la închisoare pentru uciderea altui conațional în Elveția, fără nicio probă împotriva sa

 

Românul de 33 de ani locuia împreună cu victima și cu alți muncitori români într-o proprietate comercială din Samstagern. În seara crimei, acesta a fost implicat într-o altercație fizică cu victima. În înregistrările video realizate cu telefonul mobil apar cei doi bărbați în stare de ebrietate în jurul miezului nopții. Potrivit unui coleg, acuzatul l-a amenințat pe cel care avea să moară cteva ore mai tâziu înjunghiat. Victima a fost atacată și ucisă în timp ce dormea.

Nu există nicio dovadă directă a vinei, dar instanța se bazează pe probe circumstanțiale, cum ar fi o urmă de ADN a acuzatului pe cearșaful pe care a dormit victima. Fosta lui iubită l-a incriminat și ea. Ea a declarat că acesta i-a scris în timpul nopții că ar fi ucis pe cineva.

Dar au existat și îndoieli cu privire la vinovăția sa. Nu au fost găsite haine pătate de sânge sau arma crimei. Prima s-ar putea datora faptului că victima a murit în principal din cauza leziunilor interne. De asemenea, cei doi bărbați erau de fapt buni prieteni, spune președintele instanței. Când erau beți, însă, se certau adesea.

"Motivul este răzbunarea și restabilirea onoarei"

 

Pentru majoritatea instanței, probele circumstanțiale incriminatoare sunt suficient de grele pentru a-l găsi vinovat pe românul de 33 de ani. Unul dintre judecători a văzut suficiente îndoieli în legătură cu comiterea faptei pentru a da un verdict de vinovăție. Cu toate acestea, ea trebuie să se încline în fața majorității.

Instanța urmează acuzarea în chestiunea vinovăției. Cu toate acestea, procurorul general ceruse o pedeapsă maximă de 20 de ani și o expulzare din țară de 15 ani. Instanța districtuală stabilește o pedeapsă de 18 ani. "Motivul este răzbunarea și restabilirea onoarei", spune președintele instanței. Suferința și viața victimei îi fuseseră indiferente inculpatului.

Acoperirea urmelor după crimă a arătat o anumită capacitate de acțiune, în ciuda faptului că era beat. Cu toate acestea, instanța a redus sentința cu aproximativ un sfert din cauza consumului excesiv de alcool. Astfel, pedeapsa este de 14 ani de închisoare. Cei 13 ani ar trebui să corespundă gravității infracțiunii. Bărbatul de 33 de ani trebuie să plătească câte 15.000 de franci părinților victimei și 4.000 de franci surorii sale. Verdictul poate fi în continuare atacat la o instanță superioară, ceea ce este foarte probabil cu acest rezultat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel