Elveția. Metoda inedită, găsită de autoritățile unui oraș, ca să-i determine pe cerșetori să plece. 30 de români deja au semnat

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Elveția. Metoda inedită, găsită de autoritățile unui oraș, ca să-i determine pe cerșetori să plece
Elveția. Metoda inedită, găsită de autoritățile unui oraș, ca să-i determine pe cerșetori să plece

Orașul Basel oferă un voucher de călătorie cerșetorilor care, în schimb, se angajează să nu se întoarcă în oraș cel puțin o anumită perioadă de timp. În caz contrat, vor fi expulzați permanent din țară.

Serviciul de migrație al orașului Basel oferă acum un voucher de călătorie, precum și o donație de 20 de franci (18 euro) oricărui cerșetor care dorește să părăsească orașul, relatează presa elvețiană.  Cecul de călătorie permite destinatarului să călătorească gratuit la orice destinație europeană cu trenul. În schimb, cei care primesc acest voucher de călătorie trebuie să se angajeze, în scris, că nu se vor întoarce în Elveția, cel puțin pentru o anumită perioadă de timp. Dacă sunt găsiți din nou în Elveția, riscă expulzarea definitivă din țară. Potrivit presei, în jur de 30 de persoane, majoritatea din România, s-au anunțat deja plecarea.

Mai multe cantoane elvețiene au adoptat această măsură față de cerșetori, care este privită, cu reticență, de instituțiile europene. La începutul anului 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Elveția, din cauza unui român care fusese amendat cu 500 de franci (456 de euro) pentru că a cerșit la Geneva. Apoi a fost plasat în arest preventiv timp de cinci zile pentru că nu putea plăti amenda. În urma acestei decizii a CEDO, procurorul de la Geneva a suspendat aplicarea legii cerșetoriei care a intrat în vigoare în 2008, scrie timepost.fr.

În aprilie 2021, autoritățile din cantonul Neuchâtel au adoptat o dispoziție de cerșetorie, fără a ține seama de hotărârea CEDO. Astfel, cerșetoria rămâne autorizată în canton, doar ocazional, și este condamnată numai atunci când devine „un obicei”. Cu toate acestea, Procurorul General a planificat să mențină amenda de 500 de franci împotriva celor care obligă copiii sau persoanele vulnerabile să cerșească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel