Elveția: încercare nereușită de șantaj la adresa unui ministru

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

O femeie care a încercat să-l șantajeze ministrul elvețian de Interne, Alain Berset, anul trecut, a fost amendată după ce acuzațiile împotriva sa au fost retrase.

Încercarea de șantaj asupra ministrului elvețian de Interne, Alain Barset, a ieșit la iveală cu câteva zile în urmă când săptămânalul Die Weltwoche a publicat o versiune actualizată a condamnării emise de instanța care a amendat-o, în septembrie, pe șantajistă.

Detalii despre acest caz sunt necunoscute, dar se pare că o femeie neidentificată ar fi amenințat că va elibera scrisori și fotografii ale lui Alain Berset, dacă ministrul nu i-ar plăti 100.000 de franci elvețieni. Ministrul nu a cedat amenințărilor și a depus o plângere împotriva femei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Peter Lauener, a declarat agenției Keystone-SDA că acuzațiile femeii legate de viața privată a lui Berset în urmă cu opt ani erau „false și defăimătoare”. Avocatul ministrului a indicat că șantajista și-a retras pretențiile, susține site-ul swissinfo.ch.

Alain Berset conduce Ministerul de Interne, de care depind departamentele de sănătate publică, cultură și pensii, a fost unul dintre cei mai proeminenți miniștri în timpul pandemiei coronavirusului.

Potrivit Ministerului Public al Confederației, datele informatice ale șantajistului în legătură cu cazul au fost șterse. Procurorul general a explicat că este o procedură de rutină și nu o favoare pentru Berset.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel