Elveția: Crimele motivate de ură împotriva persoanelor LGBTQ+, în creștere

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În 2021, numărul infracțiunilor motivate de ură față de comunitatea LGBTQ+ a crescut cu 50% . Din cauza numărului ridicat de cazuri care nu sunt raportate, Elveția dorește crearea un nou sistem național de raportare a acestora. Creșterea numărului de crime motivate de ură este explicată parțial de experții elvețieni prin prisma vizibilității sporite a grupurilor și susținătorilor LGBTQ, mai ales după referendumul de anul trecut „Căsătorie pentru toți”.

În 2021, au existat 92 de plângeri de infracțiuni motivate de ură împotriva comunității LGBTQ+, ceea ce înseamnă o creștere cu 50% mai mult decât în anul 2020. Jumătate dintre cazurile raportate au avut loc cu patru luni înainte de referendumul „Căsătorie pentru toți”. În septembrie anul trecut, aproape două treimi dintre elvețieni au votat în favoarea acordării de drepturi depline la căsătorie și la adopție cuplurilor de același sex.

Aproximativ 80% dintre reclamanți au fost insultați sau agresați verbal, iar aproximativ 30% au suferit violență fizică, o creștere de 18% față de anul 2020. De asemenea, o creștere importantă s-a înregistrat la plângerile formulate de tinerii sub 22 de ani și a persoanelor transsexuale, anunță swissinfo.ch.

 

Sursă foto - Pexels

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel