Elveția. Tânăr român, explicații ciudate în fața judecătorilor: „Mi-a dat bijuteriile fără să îi spun nimic. Aud voci!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare și a primit interdicția de a mai intra în Elveția timp de 10 ani, după ce a jefuit un pensionar în propria lui casă.

Cetățeanul român, în vârstă de 37 de ani, a fost nevoit să răspundă la întrebările magistraților elvețieni după ce a jefuit de bijuterii și un ceas un pensionar din Lenzburg. Și nu s-a sfiit să vină cu explicații dintre cele mai ciudate.

Mirco a ținut să explice în detaliu cum s-a întâmplat totul, în varianta lui: "Am crezut că locuința e nelocuită și curată", le-a spus el judecătorilor, precizând totodată că suferă de schizofrenie, anxietate și aude voci. Mai mult, ar fi consumat o sticlă întreagă de Jägermeister, înainte de jaf.

Sepp, pensionarul de 67 de ani care i-a căzut victimă, și-a amintit lucrurile în mod diferit. După ce a spat geamul ușii de la intrare, Mirco l-a forțat să îi dea obiectele prețioase și un ceas, apoi a luat o macetă - suvenir - și i-a dat cu mânerul obiectului tăios peste față. La scurt timp după ce victima a căzut la pământ, românul s-a făcut nevăzut.

 

2.5 ani de închisoare

 

Procurorii au fost de acord cu elvețianul: „Acesta este un jaf de bunuri. Acuzatul era pregătit să folosească forța împotriva unui bărbat lipsit de apărare”.

Mirco nu s-a lăsat bătut și a încercat să contraatace cu alte explicații: „Mi-a dat bijuteriile și ceasul fără să îi spun nimic. L-am tras de pulover și a căzut peste o piesă de mobilier”, potrivit Observator.

În fața acestor mărturii, magistratul Daniel Aeschbach a avut un verdict clar: 2.5 ani de detenție. De asemenea, românul nu va mai putea intra în Țara Cantoanelor timp de un deceniu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel