Elveția. O mie de "veste galbene" au protestat la Geneva impotriva violențelor poliției

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Aproximativ o mie de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat miercuri, într-o atmosferă de calm, la Geneva (Elveţia), în faţa sediului ONU, pentru a protesta faţă de violenţele la care, în opinia lor, sunt supuse din partea forţelor de ordine franceze, relatează AFP.

Reuniţi în Piaţa Naţiunilor, vizavi de Palatul Naţiunilor, sediul european al ONU, manifestanţii erau încadraţi de ''veste portocalii'', însărcinate cu securitatea, sub supravegherea discretă a poliţiei din Geneva, care stătea la distanţă.

Grupuri de discuţie au fost organizate la faţa locului, în mijlocul unor drapele franceze şi regionale, şi al unor pancarte care denunţau ''dictatura'' din Franţa sau lansatoarele de gloanţe de cauciuc LBD40, fabricate în Elveţia.

Citește și: Momentul în care protestatari "veste galbene" sunt la un pas să linșeze trei polițiști. VIDEO incredibil

Majoritatea manifestanţilor proveneau din departamente franceze de frontieră, la apelul lui Nicolas Mollier (30 de ani) din Savoia (estul Franţei). Într-un articol apărut în ziarul La Tribune de Geneve, Mollier, angajat al unui liceu din Chambery (Alpii francezi), declara că se aşteaptă la prezenţa mai multor mii de ''veste galbene'' în acest loc simbolic, în scopul de a atrage atenţia ONU.

Manifestanţii nu au fost lăsaţi să intre în incinta Palatului Naţiunilor, dar, potrivit agenţiei de presă ATS, o mică delegaţie condusă de avocatul francez Farid Faryssy a fost primită la Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului, pe malurile lacului Geneva.

Manifestaţia s-a dispersat apoi într-o atmosferă de calm la mijlocul zilei, la ora stabilită de municipalitate, şi ''vestele galbene'' şi-au strâns steagurile şi s-au îndreptat spre autocarele parcate în apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel