Elon Musk a „sărăcit”. Averea netă a celui mai bogat om din lume a scăzut din cauza temerilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acţiuni Tesla, din cauza temerilor că directorul general şi principalul acţionar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de reţeaua de socializare Twitter, transmite Reuters.

Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră, iar averea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari. Investitorii au renunţat la acţiuni Tesla, fiind îngrijoraţi că Musk va vinde din nou acţiuni, după ce a cedat titluri de aproape 15 miliarde de dolari.

 

Investitorii sunt îngrijoraţi că Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla



Luna trecută, Musk a finalizat tranzacţia de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter cu împrumuturi de la bănci de 13 miliarde de dolari şi angajamente privind capitalul de 33,5 miliarde de dolari.

Acum, investitorii sunt îngrijoraţi că Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla, într-un moment în care compania majorează producţia de automobile electrice şi se confruntă cu o concurenţă în creştere.

„Se pare că Elon Musk alocă 100% din timpul său companiei Twitter şi ar putea avea nevoie de mai mult capital”, a apreciat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

Averea netă a lui Musk, cel mai bogat om din lume, este cu aproximativ 40 miliarde de dolari mai mare decât a celui clasat pe locul doi - Bernard Arnault - deţinătorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume.

Marţi, acţiunile Tesla au scăzut cu 2%, la 193,7 dolari. 

 

Vezi și 

 

Schimbări la Twitter. Elon Musk a făcut anunțul

 

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, anunţă că platforma va permite în curând ataşarea unor texte mai lungi şi a precizat că va da detalii în următoarele două săptămâni despre noile schimbări.  

„Twitter va adăuga în curând posibilitatea de a ataşa texte mai lungi la tweet-uri, punând capăt absurdităţii capturilor de ecran”, a scris Elon Musk pe Twitter. 

Acesta a precizat că decizia va fi urmată de „monetizarea creatorilor pentru toate formele de conţinut”. 

Răspunzând unor comentarii, Musk a precizat că va da detalii despre această decizie în următoarele două săptămâni.  

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel