Elicopter cu români, aterizare forţată: S-a răsturnat în momentul impactului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un elicopter la bordul căruia se aflau două persoane, un instructor și elevul său, a aterizat forțat, vineri, pe un câmp din județul Timiș, în apropiere de Timișoara. În urma incidentului nu au fost victime.

Un elicopter care decolat de pe Aeroportul Cioca, de lângă Timișoara, și care efectua un zbor de antrenament în județul Timiș a aterizat forțat pe un câmp de lângă localitatea Becicherecu Mic, aflată la 18 km de Timișoara, informează Adevărul.

În elicopter se aflau pilotul Daniel Cotan și un elev al său. Potrivit pilotului, elicopterul se afla în aer când, din cauza condițiilor meteo, s-a impus aterizarea forțată. Din cauza terenului moale, elicopterul s-a răsturnat și a suferit mai multe avarii.

În urma incidentului, pilotul și elevul său au scăpat nevătămați. Polițiștii ajunși la fața locului i-au testat pe cei doi ocupanți ai elicopterului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit Poliției Timiș, ancheta este realizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care va continua cercetările pentru a stabili condițiile în care a avut loc incidentul.

 

Elicopterul militar aterizat forțat în București

 

Incidentul din Timiș vine la aproximativ un an și jumătate după ce un elicopter military Black Hwk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din București.

Ancheta din acel caz a stabilit că în timpul zborului, piloţii americani au fost avertizaţi de un senzor că există o problemă majoră la cutia de viteze a aparatului, care transmite puterea de la motoare la elicea portantă şi nu numai.

Concret, este vorba de nişte senzori magnetici care pot detecta bucăţi mici de metal în uleiul din cutia de viteze. Dacă senzorii semnalează acest lucru înseamnă că unele piese (rulmenţi sau angrenaje) s-au spart şi că transmisia se poate bloca oricând, ducând la prăbuşirea necontrolată a aparatului. 

După semnalizarea avariei, piloţii americani au procedat imediat, ca la carte, la aterizarea forţată pentru că pericolul era iminent, susţin surse militare. Au redus puterea, motiv pentru care şi aparatul a pierdut brusc din înălţime şi au căutat un loc pentru aterizarea forţată, manevră realizată cu succes. Au fost la numai câteva secunde de catastrofă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel