Elev român, transportat la spital cu arsuri grave, după o incendiere în timpul orelor de curs, la liceul din Flămânzi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală, după ce un elev de la liceul din oraşul Flămânzi a ajuns la spital cu arsuri pe partea superioară a corpului, ca urmare a unei incendieri în timpul orelor de curs, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, existând informaţii că la momentul respectiv elevii se aflau în sala de curs, fără ca profesorul să fie prezent.

"În cauză, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta, iar în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale", a afirmat Nenişcu.

Elevul din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, care a suferit arsuri prin incendiere în timpul orelor de curs, a fost adus la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, unde medicii au constatat că are răni de gradele II şi III pe 20% din suprafaţa corporală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ''Sf. Maria'' din Iaşi, dr. Solange Roşu, a declarat că băiatul a fost dus iniţial la secţia ATI, iar ulterior a fost mutat în Unitatea Funcţională Arşi a spitalului.

Elev român, transportat la spital cu arsuri grave, după o incendiere în timpul orelor de curs



"Are o arsură prin flacără pe 20% din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică. Arsurile pot avea întotdeauna şi o evoluţie imprevizibilă. Sperăm ca acest caz să fie favorabil. Nu sunt arsuri de căi aeriene superioare, însă vom trage o concluzie după câteva zile de terapie. Are intervenţii chirurgicale programate care îndepărtează zonele de necroză şi probabil va fi nevoie şi de grefe pe zonele respective", a explicat dr. Solange Roşu.

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală, după ce un elev de la liceul din oraşul Flămânzi a ajuns la spital cu arsuri pe partea superioară a corpului, ca urmare a unei incendieri în timpul orelor de curs.

Anchetatorii susţin că în sala de curs a fost pulverizat un gaz inflamabil şi a fost aprinsă o brichetă, ceea ce a condus la incendierea hainelor elevului de 17 ani. 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a anunţat că directorul liceului în care s-a produs evenimentul a demisionat din funcţie.

"Este extrem de dureros pentru întreaga comunitate şcolară. Transmit elevului şi familiei lui întreaga susţinere, sperând să se recupereze cât mai repede. Directoarea liceului şi-a înaintat deja demisia din funcţie, fiind şi dumneaei profund afectată de cele întâmplate", a declarat inspectorul general Ada Macovei, citează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel