Eleonora a murit pe munte. Doctoriță de 33 de ani a sfârșit într-o coborâre periculoasă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Elonora s-a stins din viață la doar 33 de ani, pe munte, unul dintre hobby-urile sale. 

Munții și animalele au fost marile ei pasiuni, dar din păcate una dintre acestea au costat-o ​​viața. Eleonora Caire, un medic de 33 de ani născută la Torino , dar cu domiciliul în municipiul Courmayeur din Valle d'Aosta, la poalele Mont Blanc, a murit ieri, la spitalul Santa Croce din Cuneo, în urma unui accident grav care a avut loc pe 18 martie, în timp ce efectua o coborâre pe Monte Marguareis, în Chiusa di Pesio, împreună cu alți doi prieteni, care la rândul lor au fost răniți ușor: în timpul coborârii „Canalului din Torino”, Eleonora și tovarășii ei au căzut. 

Toți cei trei au fost inițial preluați cu elicopterul, dar pentru tânăra de 33 de ani - ale căror răni erau foarte grave - nu s-a mai putut face nimic. La aproximativ două zile de la internare, medicii au declarat-o în moarte cerebrală. 

„Medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva și cei care o iubeau s-au rugat pentru ea, dar, din păcate, impactul a fost prea puternic" – se arată într-o postare lansată de familia ei pe Facebook – "Cum sigur și-ar fi dorit „Ele”, am dat consimțământul pentru donarea organelor sale, care astfel vor continua să "trăiască" și, cine știe, să ofere cuiva puțin din acea viață pe care a iubit-o atât de mult. Ni s-a spus că nu ar fi trebuit să sufere, probabil că a leșinat de la început și nu a mai simțit nimic" 

 

Între munte și terapie cu animale: aceasta a fost  Eleonora Caire

 

Eleonora absolvise liceul Valsalice și apoi obținuse o diplomă în Medicină, cu specializarea „Terapie cu animale de companie”, la Universitatea din Torino. În perioada pandemiei , începând cu Crăciunul din 2020, a lansat proiectul „Ancora” împreună cu câțiva colegi de la ASL Città di Torino – promovat în tot nordul Italiei – care presupunea folosirea câinilor ca măsură de recuperare a pacienților cu Covid în terapie intensivă.

Practic, ideea a fost de a oferi pacienților contact „real”, în special copiilor, care, pe lângă febră și probleme de respirație, prezentau adesea și simptome de stres post-traumatic. 

Pasiunea ei pentru animale și puterea lor terapeutică a fost însoțită de cea a cățărării la mari înălțimi: „Ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi”, scria ea pe 17 februarie, imediat după ce s-a cățărat pe unul dintre munții săi preferați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel