Elena Udrea, ATAC din Costa Rica: "Nu va lăsați păcăliți!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Elena Udrea atacă dur Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) după ce și-a exprimat intenția de a sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în dosarul „Gala Bute”, cu trei întrebări, care în esenţă se referă la posibilitatea unei instanţe naţionale de a nu aplica o decizie a Curţii Constituţionale atunci când sunt afectate interesele financiare ale comunităţii europene.

„Nu va lăsați păcăliți!

Sesizarea pe care ÎCCJ vrea să o trimită Curții Europene de Justiție, în dosarul Gala Bute, are legătură mă puțin cu mine decât cu dorința de a găsi ac de cojocul Curții Constituționale. Ținta, fără niciun dubiu este dorința ÎCCJ de a nu respecta deciziile CCR!!! Atât a celei privind ilegala compunere a completelor de 5 de la instanța supremă dată în noiembrie anul trecut, cât și posibila decizie referitoare la altă ilegalitate în funcționarea Înaltei Curti, determinată de lipsa completelor specializate pentru fapte de corupție, sesizată Curții Constituționale de către Iordache zilele trecute.

Propaganda din presă a statului paralel din care face parte conducerea ÎCCJ a devoalat planul acesteia de a se folosi de dosarul Gala Bute pentru a trimite această sesizare CJUE pretextând că în acest dosar e vorba despre fraudarea fondurilor europene. Este o minciună! Nu am fost condamnată pentru fapte referitoare la fondurile europene. Am fost ACHITATĂ ATÂT ÎN FOND CÂT ȘI ÎN APEL pentru această acuzație, altfel absurdă și în conținutul ei, dar și pentru că situația invocată de procurori se întâmplase oricum când eu nu mai eram ministru. Deci, oricât și-a dorit gașcă de infractori Coldea, Kovesi și compania să fiu condamnată și pentru asta, nu s-a putut. Va scutesc de alte amănunte, altceva e important acum.

Citește și Completul care o judecă pe Elena Udrea ar putea SESIZA Curtea de Justiție a UE. Vezi MOTIVUL

Pe logica invocată de judecătorii care au venit cu ideea sesizării CJUE, ar trebui să își dorească rejudecarea dosarului, că poate am fost achitată ilegal și uite cum ar avea ei ocazia să apere banii europeni, prin anularea deciziei de achitare!

Deci, ÎCCJ vrea să trimită trei întrebări către CJUE, care pot fi rezumate la "este adevărat că putem să nu respectăm deciziile CCR?"

Referirea la "protejarea intereselor financiare ale Comunităților Europene" apare doar "en passant" la începutul primei întrebări, în menționarea denumirii unui tratat UE. Atât! Nimic altceva despre banii europeni!!! Totul este despre cum ÎCCJ vrea să nu respecte deciziile CCR!

Iar propaganda manipulează încercând să acopere ceea ce se întâmplă de fapt, vorbind despre fraudă cu fonduri europene în dosarul Gala Bute ca motiv al acestei sesizări.

Că poate reușesc să va adoarmă vigilența, mai ales a celor care trebuie să apere Constituția și să impună respectarea ei, chiar și de către ICCJ!”, a scris Elena Udrea pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel