Ele sunt mama și fiica dispărute de 15 ani. Procurorii au găsit cadavrul Andreei în curtea casei: „Auzisem c-ar fi prin Germania”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ele sunt mama și fiica dispărute de 15 ani. Procurorii au găsit cadavrul Andreei în curtea casei: „Auzisem c-ar fi prin Germania”. FOTO: colaj capturi gandul.ro
Ele sunt mama și fiica dispărute de 15 ani. Procurorii au găsit cadavrul Andreei în curtea casei: „Auzisem c-ar fi prin Germania”. FOTO: colaj capturi gandul.ro

Rămășite din trupul unei fetițe de 5 ani care a dispărut în urmă cu 15 ani, alături de mama ei, au fost găsite  îngropate în curtea locuinței tatălui ei. Bărbatul a fost arestat, miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de omor calificat.

Era decembrie 2006 când Magdalena Ursu, (26 de ani) și fetița ei Andreea (5 ani), s-au întâlnit în orașul Buhuși cu Ilie Arhip, tatăl copilei, informează Gândul.ro. La acea dată, mama era despărțită de tatăl Andreei, iar cele două locuiau în Buhuși, în timp ce bărbatul locuia în Târgu Neamț.

Întâlnirea a avut loc la invitația lui Ilie, sub pretextul că vrea să-i cumpere copilei niște haine. Din ziua respectivă, atât fetia, cât și mama ei nu au mai fost de găsit.

Polițiștii au investigat dispariția celor două persoane, în zonele în care tatăl a declarat că s-a văzut cu fosta soție și copila, dar nu au fost găsite. Atât minora cât si mama sa au fost puse în urmarire naționala și internațională. S-au făcut verificari și în Germania, dar tot nu au fost găsite, însă cazul nu a fost închis.

 

„Auzisem c-ar fi prin Germania”

 

Bunicul fetiței, Mihai Ursu, mărturisea în urmă cu șapte ani, că și-a pierdut orice urmă de speranță. Era convins că fiica și nepoata lui au dispărut pentru totdeauna.

„Tatăl fetiței, m-a mințit. Nepoata și mama ei, fiica mea, se aflau la mine, erau sub ocrotirea mea. El a venit și m-a rugat să le dau voie celor doua să meargă cu el, în oraș, ca să le cumpere niște haine. A fost marea mea greșeală: m-am lasat înduplecat. Dar el avea alte scopuri. Fiica si nepoata au disparut în acea zi, din centrul orasului Buhusi. De-atunci, nu mai stiu nimic despre ele… Și cât le-am cautat… Au tot venit politiștii, anchetatorii, am dat kilograme de declarații, dar nimic, nimic… Auzisem c-ar fi prin Germania, dar nici pe-acolo nu le-am găsit. Speranțe? Nu mai am speranțe”, spunea bărbatul pentru jurnaliștii locali de la Deșteptarea.ro.

Marți s-a făcut o percheziţie domiciliară la o locuinţă din oraşul Târgu Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman. Proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute în anul 2006, astfel că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând de miercuri, pentru omor calificat.

„La data de 19.01.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a două victime, mama și fiica minoră, existând posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel