El este scoțianul care escaladează munții pentru ca soția sa să se vindece. Gestul a emoționat întreaga lume

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
El este scoțianul care escaladează munții pentru soția sa
El este scoțianul care escaladează munții pentru soția sa

Nick Gardner, în vârstă de 81 de ani, a emoționat întreaga lume.  Escaladează vârfuri muntoase din Scoţia pentru a colecta bani, în numele soţiei sale diagnosticate cu Alzheimer, care vor ajunge la asociaţii caritabile.

Gestul octogenarului a făcut înconjurul lumii și arată că dragostea înseamnă fapte. S-a decis să nu stea pasiv în fața suferinței soției sale și a început să escaladeze vârfuri muntoase, relatează Reuters.

„Este atât de palpitant de fiecare dată, încât mă face să mă simt din nou copil'', a mărturisit acesta. Trebuie să-mi pun mănuşile şi geaca rezistentă la vânt, dar este absolut minunat. Prefer să fiu aici decât într-o casă cu încălzire centralizată'', a precizat Nick Gardner, citat de sursa menționată.

Soția lui a fost diagnosticată cu Alzheimer în 2018.  Starea lui Janet, o fostă profesoară care suferă şi de osteoporoză s-a agravat și are  nevoie de îngrijiri medicale permanente. Deși a fost afectat emoțional, Nick a decis că este mai bine să lupte și să-și soția cum poate.

'Când am simţit că nu mai fac faţă, când a fost spitalizată,  pur şi simplu nu am ştiut ce să mai fac. Eram obişnuiţi să ne petrecem tot timpul împreună, de 30 de ani. Iar apoi, dintr-o dată, s-a terminat”, a povestit octogenarul din Scoția, potrivit Reuters.

El este scoțianul care  a uimit întreaga Planetă. Escaladează munți pentru soția lui

Nick Gardner spune că a fost fascinat de munte încă din adolescență. Drumețiile îl ajută să treacă peste toate greutățile.

''Drumeţiile pe munte m-au ajutat să îmi reorientez atenţia într-o oarecare măsură. Dacă nu aş fi găsit o astfel de activitate, aş fi avut... probleme de sănătate mintală. Sunt sigur'', a mărturisit scoțianul, citat de sursa menționată.

Până în prezent, Gardner a escaladat 87 de vârfuri.  Scopul călătoriilor este de a strânge bani pentru soția sa Janet. Aceștia vor fi donați  organizaţiile caritabile Alzheimer Scotland şi Royal Osteoporosis Society, informează Reuters.

[citeste si]

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel