El este pompierul care a murit în tragicul accident feroviar de la Adjud, sub ochii fetiței sale. Liviu era un adevărat erou

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bărbatul mort în accidentul feroviar de la Adjud este pompierul Liviu Florin T., în vârstă de 40 de ani. El era alături de fiica sa, de 10 ani, care a fost deasemenea rănită, sâmbătă dimineaţa, în urma unui accidentului produs la trecerea la nivel cu calea ferată la Şişcani - Adjud.

Liviu Florin T. era un adevărat erou, avea mereu prezenţă de spirit și a fost un profesionist desăvârşit. El avea trei copii şi a participat şi la o misiune externă în Afganistan

În urmă cu trei luni, Florin Tăbăcaru a fost protagonistul unei întâmplări care a avut drept urmare salvarea vieţii unui om. Pompierul se afla la cumpărături în piață, când, la ieşirea din incinta pieţei a văzut o mulţime de oameni care strigau după ajutor.

Când s-a apropiat, a văzut prăbuşit un bărbat în stare de inconştienţă. Prezenţa sa de spirit a făcut să treacă imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu le mai avea. Pur şi simplu nu respira, fapt pentru care l-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim ajutor şi masajul cardiac.

După câteva minute de resuscitare, bărbatul a dat semne că îşi revine, şi a început să tuşească. "Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin l-a pus în poziţia de siguranţă, iar în scurt timp l-a predat echipajului SMURD sosit la faţa locului. Paramedicii au preluat bărbatul în stare conştientă şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani", relata atunci ISU Vrancea.

Liviu, pompierul care a murit în tragicul accident feroviar de la Adjud

 

Pompierul de 40 de ani dona de mulți ani trombocite pentru unubătrân care suferă de o boală rară de sânge. „Nu puteam să condamn un om la moarte, prin indiferenţă, şi să-i spun nu. Nu pot eu să fiu judecătorul dumnealui şi să-l programez la moarte.

Este adevărat, e o procedură mai complexă să donezi trombocite faţă de ceea ce înseamnă să donezi sânge, dar gândindu-mă că ce fac înseamnă viaţă pentru un alt om nu ai cum nu te implici. Te simţi minunat ştiind că prin acea picătură de sânge donezi viaţă. Eu îmi găsesc fericirea prin aceste fapte mărunte“, spunea cu cu modestie Florin Tăbăcaru, acum doi ani, citat de Adevărul. 


Liviu era un adevărat erou

Primarul municipiului Adjud a postat pe pagina de Facebook un impresionant mesaj ăn memoria lui Liviu. „Nu sunt cuvinte care să exprime regretul pe care îl simt din cauza pierderii, în această dimineaţă, a unui membru atât de important al comunităţii noastre!

Dragi adjudeni, astăzi a plecat dintre noi, către Ceruri, T.Liviu Florin, un salvator prin definiţie, un om ale cărui putere de sacrificiu, conduită civică, omenie şi credinţă ne-au impresionat permanent în urma diverselor misiuni de salvare în care se implica inclusiv în afara programului.

Nu în ultimul rând, Florin a fost şi un preţios prieten, găsind întotdeauna cuvintele potrivite pentru a ridica de pe umerii celor apropiaţi gândurile de descumpănire", a scris Florin Nechifor pe pagina de Facebook.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel