EJOI 2018. Patru medalii obţinute de elevii români

Florentina Constantin |
Data publicării:

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), la Innopolis.

Conform sursei citate, medalia de aur a fost obţinută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), iar medaliile de argint le-au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost primită de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).

Competiţia s-a desfăşurat, în perioada 26 iulie - 1 august, la Innopolis (Tatarstan/Federaţia Rusă), fiind prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări, menţionează MEN.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi. În cele două zile competiţionale, fiecare probă s-a desfăşurat pe durata a patru ore, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel