Ei sunt studenții români care au urcat pe podiumul internațional la Informatică

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Ei sunt studenții români care au urcat pe podiumul internațional la Informatică
Ei sunt studenții români care au urcat pe podiumul internațional la Informatică

Trei studenți româniau câștigat medalia de argint la Olimpiada de Informatică, organizată la Moscova. Tinerii sunt studenți la Facultatea de  Facultatea de Matematică și Informatică din București.

Lucian Bicsi, Theodor Moroianu și Livia Măgureanu sunt studenții care au câștigat medalia de argint la Concursul Internațional de Informatică, anunță Digi 24.

Românii au fost primii care au reuşit să rezolve două dintre problemele din concurs și spun că acest succes este munca susținută în echipă.

„Performanța e rezultatul a doi ani de muncă destul de intenși. Adică săptămânal, cel puțin, am discutat, am făcut simulări de concurs, am discutat probleme și faptul că performanța e și bine văzută, adică e cea mai bună performanță din universitatea noastră în 20 de ani, mă bucură foarte mult”, a declarat Theodor Moroianu, citat de sursa menționată.

Studenții români au găcut față altor 50 de mii de studenț din 111 țări, relatează digi24.ro

Antrenorul studenților spune că facultatea îi ajută să înțeleagă unele probleme, însă, nivelul de dificultate este mult mai ridicat la asemenea competiții și fără pregătire individuală, performanța nu ar fi posibilă.

„Nivelul de dificultate este cu siguranță altul. Anumite probleme, cele mai simple din concurs, ar putea fi rezolvate cu cunoștințele din facultate, dar nivelul la care se ridică dificultatea”, a explicat Adrian Budău, potrivit sursei citate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel