Egipt. Mărturiile turiștilor români, după ce două femei, printre care și o conațională, au fost ucise de rechini: „Ne-am cutremurat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Egipt. Mărturiile turiștilor români, după ce două femei, printre care și o conațională, au fost ucise de rechini: „Ne-am cutremurat”
Egipt. Mărturiile turiștilor români, după ce două femei, printre care și o conațională, au fost ucise de rechini: „Ne-am cutremurat”

Apar detalii tulburătoare în cazul femeii ucise de un rechin într-o stațiune din Egipt vizitată și de români: Sahl Hasheesh. Există și a doua victimă care a murit în condiții similare.

Ziarele din Franța și Egipt susțin că ar fi o româncă de 40 de ani, iar MAE a confirmat. Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni. 

O româncă a fost ucisă de un rechin în Egipt, în Marea Roșie
 

Turist român, martor la tragica scenă
 

Femeia, o turistă din Austria, înota singură în stânga pontonului de la hotelul Tropitel, în stațiunea Sahl Hasheesh, a povestit un turist român care a fost la fața locului. Bărbatul știe că salvamarii din zonă au fost atenționați de o fată, chiar înainte de tragedie, că în apă se află un rechin.

„Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost „Nooo, it is a dolphin”. Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin”, a spus Gelu Raul Vădan, un turist român la Știrile PRO TV.

În scurt timp a avut loc atacul și toată lumea a intrat în panică.

„Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă”, a mai povestit românul, conform sursei citate.

Din păcate, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic.

„Au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe acel recif de corali și a putut să fie recuperată. Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teroretic aș fi putut fi eu acolo”, a mai spus Gelu Raul Vădan.

MAE confirmă decesul româncei ucisă de rechin în Egipt
 

Salvamarii au șters filmările din telefoanele martorilor
 

Oamenii spun că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor.

„Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective”, spune românul. 

 

O româncă, a doua victimă a rechinului
 

Între timp, oficialii din Egipt anunță că au mai descoperit o turistă ucisă de un rechin în aceeași zonă. Femeia era dispărută de două zile de la hotel și a fost găsită fără viață într-un golf.

Plajele din Sahl Hasheesh până în Makadi sunt, deocamdată, închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel