Eduard Grosu, primul român care ar putea participa la Turul Franței

Narcis Popa |
Data publicării:

Eduard Grosu, primul ciclist român profesionist, a devenit campion naţional şi la ciclocros, iar pe 15 ianuarie va afla dacă devine primul român din epoca modernă participant în Turul Franţei.

La concursul din Parcul Tineretului, zeci de sportivi s-au luptat cu frigul la Campionatul Naţional de ciclocros. Bicicletele au fost unse cu spray-uri speciale pentru a nu le îngheţa piesele. şi ciclişti au apelat la unguente pentru a nu degera.

'Ca în fiecare an facem sărbătorile pe bicicletă şi mă bucur că am reuşit să ajung aici. Ciclocrosul e una dintre ramurile cu care am început eu. în 2009/2010 am fost în Turul Italiei, am câştigat o etapă de ciclocros, am cel mai bun rezultat al României la Mondiale. Totul e diferit aici, la 0 grade, dar concursul are doar o oră, eşti mereu la un puls foarte mare, nu prea simţi frigul de afară. Bicicleta e specială, frânele sunt mai distanţate faţă de cele de şosea, cauciucurile mai înguste, roţile mai mari. Ciclocros presupune să ai iarbă, zăpadă, noroi, gropi, tot ceea ce se întâlneşte în pădure, doar că puţin diferit de mountain bike. Anul acesta a fost unul bun pentru mine, am semnat cu Delko Marseille Provence, voi participa la mai multe curse între care şi Paris-Nisa şi apoi vom vedea a doua parte a sezonului. Am făcut un pas mai mare spre visul meu, pe 15 ianuarie se vor decide wild-cardurile pentru Turul Franţei, managerul meu este foarte încrezător că vom primi, aşteptăm şi sperăm să nu avem alte surprize', a declarat Eduard Grosu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel