Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență pentru restricții în Capitală: ”Măsurile nu sunt blânde”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
oameni_cu_masti_covid
oameni_cu_masti_covid

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește azi la ora 15.00. Bucureștenii se pot aștepta la decizii legate de următoarele 14 zile. Prefectura București a anunțat că luni de la ora 15.00 va avea loc ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

Întrebat dacă vor mai fi luate decizii în cazul în care rata de infectare scade sub 3, prefectul Capitalei a spus, duminică, că azi vor fi luate măsurile necesare. „Mâine (azi - n.r.) ne vom reuni, vom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru, măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”, a Gheorghe Cojanu la Digi24.

El a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel