Escrocheria „Comisionarul” a păcălit mulți români cu rude în străinătate

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția Română avertizează cu privire la înmulțirea cazurilor de escrocherie implicând persoane care pretind că livrează pachete din partea rudelor sau prietenilor din diaspora.

Județele din care o bună parte a populației a îngroșat rândurile diasporei românești din Europa Occidentală sunt vizate de grupări de infractori care păcălesc rudele și prietenii rămași acasă, amăgindu-i cu promisiunea unui pachet valoros venit din străinătate. Ediția online a cotidianului local Ziarul de Iași informează că escrocheria a luat proporții de fenomen în zona Moldovei.

Metoda de escrocherie „Comisionarul”

De cele mai multe ori prin apeluri telefonice pe aparatul fix, infractorii abordează aleatoriu persoane spunându-le că le pot aduce, contra unui comision în bani, un pachet din partea unei rude plecate în străinătate. Odată plătit acest comision, victima constată că nu există niciun pachet de peste hotare. Această metodă de escrocherie este numită generic „Comisionarul”.

Întrebați ruda sau prietenul din străinătate

Contra acestei metode, este suficientă vigilența și simple măsuri de a vă asigura că persoana care promite pachetul chiar a fost mandatată de expeditor să îl livreze în țară. Confirmarea din partea rudei sau prietenului din străinătate este esențială.

Ce recomandă Poliția

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliţie Iaşi le recomandă cetățenilor, potrivit sursei citate: „Dacă aveţi cunoştinţe în străinătate de la care aşteptaţi pachete sau bani, să nu aveţi încredere în orice persoană care se dă drept comisionar, mai ales dacă vă pretinde bani sau produse. Cereţi în primul rând un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care o cunoaşteţi”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel