DW: Victor Ponta, următorul fugar din România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Victor Ponta
Victor Ponta

Deutsche Welle scrie că după Sebastian Ghiță, Radu Mazăre, Alina Bica, Elena Udrea, ar urma să fugă în străinătate și fostul premier Victor Ponta.

Ghiță a fugit din țară cu câteva ore înainte să fie emis mandat de arestare preventivă pe numele lui, scrie DW. El a  încheiat contracte la Belgrad cu guvernul fostului premier Aleksandar Vucici, actualul președinte de la Belgrad.

Și asta datorită  faptului că Ghiță este prieten cu Ponta care a devenit consilier personal al lui Vucici.

„Ca și Ghiță, Ponta este inculpat în mai multe dosare de corupție, în România. Ponta nu a dispărut încă din România, țară din care, asemeni lui Ghiță, oameni care au făcut averi controversate dispar peste noapte și apar acolo unde este mai greu să fie extrădați în România și de unde pozează în victime ale unei prigoane politice. Spre disperarea majorității cetățenilor care așteaptă în zadar, de 28 de ani, ca miliardarii de carton ai capitalismului pe banii statului să fie pedepsiți, iar averile să li se întoarcă acolo de unde le-au furat. E cazul Elenei Udrea, fost ministru, și al Alinei Bica, fostă șefă a parchetului anti-mafia, fugare în Costa Rica, acolo unde a murit în condiții suspecte un alt fugar, om de afaceri din anturajul actualului șef al social-democraților români, Liviu Dragnea. 

Alții au ales Londra, cum este Gabriel Popoviciu, proprietarul controversat a jumătate din nordul bine dezvoltat economic al capitalei României, ginerele mâinii drepte a lui Ceaușescu, sau Alexander Adamescu, fiul unui controversat om de afaceri despre care se spune că s-ar fi ocupat printre altele, înainte de 1989, de aprovizionarea elitei comuniste cu parfumuri din Vest. În Israel stă ascuns Elan Schwartzenberg, ale cărui afaceri s-au învârtit prin zonele corupte ale puterii. Iar în Madagascar s-a auto-exilat Radu Mazăre, ani de zile primar al celui mai mare oraș-port de la țărmul românesc al Mării Negre, personaj exotic condamnat deja la închisoare într-unul din multele dosare în care este judecat. Toate aceste personaje au două elemente în comun: au avut acces direct la resursele statului și, de unde s-au ascuns, toți acuză procurorii anti-corupție că le instrumentează dosare politice”, scrie D.W.

Victor Ponta a reacționat și a declarat pentru Antena3:  "Eu, în weekend, voi fugi la Cornu cu familia și luni sunt la Parlament. Poate știți dumneavoastră despre niște dosare despre care eu nu știu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel