Durere mută pentru doi români din Italia: Și-au pierdut bebelușul chiar la naștere. Medicii acuzați de moartea sa, achitați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi medici ginecologi și o moașă au fost achitați, după ce fuseseră puși sub acuzare după ce un bebeluș al unui cuplu de români a murit subit într-o clinică privată, în Perugia, Italia, înainte chiar de a vedea lumina zilei.

Acuzați de omor prin imprudență în cooperare: Doi ginecologi și o moașă de la o clinică cunoscută, au fost achitați pentru că „fapta nu există“. Acesta este verdictul pronunțat de judecătoarea Alessandra Cesare de la tribunalul din Santa Maria Capua Vetere în procesul împotriva celor doi ginecologi Felice Foresta (din Caserta) și Rosa Di Meo (din Portico di Caserta) și a moașei Roberta Merola (din Capua) care lucrau la clinica Villa Fiorita, acuzați de omor din culpă în cooperare.

Potrivit acuzării, cele trei cadre medicale nu ar fi respectat liniile directoare și au acționat corect, împiedicând astfel moartea nou-născutului.

Era 3 octombrie 2015 când un tânăr cuplu din România, dar care locuia în Teano, a mers la clinică pentru a da naștere primei lor fiice.

Durere mută pentru doi români din Italia: Și-au pierdut bebelușul chiar la naștere

 

Pacienta a fost dusă în sala de travaliu, iar la ora 12.07, pe traseu au început să apară "vârfuri anormale", așa cum susțineau anchetatorii, ceea ce, conform precizărilor experților numiți de instanță, nu reprezenta nimic patologic, alarmant sau în orice caz semnificativ din punct de vedere clinic.

Bebelușul s-a născut la ora 15.10 fără viață. În cursul audierii, au apărut o serie de puncte "îndoielnice" privind interpretarea traseului și a vârfurilor, care nu au fost considerate anormale în opinia apărării, deoarece traseul arăta bunăstarea fătului cu un ritm cardiac prezent.

Vezi și: Italia. Doi medici, acuzați de omor după ce o tânără mamă româncă a murit subit înainte de o operație într-un spital privat

Pentru apărarea inculpaților, vârfurile arătate în traseu nu erau recognoscibile ca fiind un preludiu al unor anomalii care ar fi trebuit să conducă la o cezariană imediată. Pulsul a fost prezent până cu câteva minute înainte ca fătul să fie expulzat, iar traseul a fost perfect. Breus Mola (n.r. un hematom masiv, subcorionic, tuberos, format din sângele matern în uter în timpul sarcini) a fost cauza decesului bebelușului, potrivit rapoartelor medicale.

Cadrele medicale acuzate de moartea bebelușului, achitate: „Fapta nu există“

 

Acest hematom masiv subchiorionic a dus la moartea intrauterină a fătului din cauza stopului cardiovascular cauzat de hipoxia acută, adică de oxigenarea redusă a mamei și a fătului, ceea ce a condus astfel la moartea nou-născutului

Echipa de apărare a fost formată din avocații Vincenzo Cortellessa și Mario Palmirani pentru părțile civile; Carlo Perrotta și Paola Santantonio pentru inculpați; și Davide Pascarella în calitate de răspundere civilă. Acesta din urma a subliniat, în cursul pledoariei sale, că Centrul de tratament Villa Fiorita a pus la dispoziție toate instrumentele adecvate pentru naștere și că medicii au acționat în conformitate cu liniile directoare, solicitând respingerea cererii de despăgubiri a părții civile.

Avocații Carlo Perrotta și Paola Santantonio, în timpul pledoariei lor în apărare, au subliniat cu lux de amănunte faptul că inculpații, având în vedere moartea bruscă a fătului, nu ar fi putut să adopte un comportament alternativ care ar fi putut evita în mod real ceea ce a fost un eveniment nefericit, potrivit edizionecaserta.net.



-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel