DURERE fără margini pentru un preot român: Gestul SFÂȘIETOR făcut de fiica lui de doar 16 ANI înainte de a pleca la ceruri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Teodora Stamate, fiica unui preot român din Moinești a decedat în urma unei boli necruțătoare la doar 16 ani. Înainte de a muri, fata și-a dorit doar două lucruri...

În familia preotului Florin Stamate este doliu și dor. Teodora, fiica cea mare a părintelui, a murit la doar 16 ani, după o luptă grea cu moartea. Destinul a fost atât de crud, încât decesul ei a survenit chiar în ziua în care surioara sa cea mai mică a împlinit două luni de când a venit pe lume. Adolescenta a fost diagnosticată cu o maladie rară în urmă cu mai bine de doi ani. 

Fiica preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, din Moineşti, a fost împăcată până în ultima clipă și le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat-o. Adolescenta suferea de Sarcom Ewing, o formă foarte rară de cancer şi, după ani de luptă cu boala, duminică, pe 29 septembrie, a închis ochii.

Într-un ultim gest, copila și-a cerut iertare și a spus că vrea să fie îmbrăcată în costum popular românesc. Fata a avut chiar puterea de a-și îmbărbăta părinții și a lăsat un testament nescris. Ea a împărțit toate lucrurile ei frățiorilor, le-a dat sfaturi și le-a mulțumit membrilor familiei pentru tot ajutorul oferit, cerându-și iertare de la toți.

Anunțul plecării sale la Ceruri a fost făcut chiar de către tatăl ei: „Iubiții noștri prieteni...

Duminică 29 Sept. ora 12, Teodora, fiica noastră iubita a plecat la Domnul. După un șir lung de suferințe s-a dus acolo unde nu este durere nici întristare nici suspin, ci viață fără de sfârșit.
A plecat în ziua în care surioara ei Ilinca împlinea exact două luni.
A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.
Cu doar câteva zile în urmă a împărțit toate lucrurile ei fiecărui frățior în parte, apoi ne-a spus că dorința ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin - Petru Vodă - Neamț, acolo unde de câțiva ani mergea în vacanță și petrecea clipe înălțătoare alături de maici.
Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc.
A dat fiecărui frațior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinții mulțumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea și cerându-și iertare de la toți.
M-a întrebat cum va putea să mulțumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o și s-au rugat pentru ea...I-am zis că, făcând și ea același lucru pentru toți...“, a scris preotul Florin Stamate pe pagina sa de Facebook.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel