După o petrecere în SPANIA, prințul belgian Joachim, testat pozitiv pentru COVID19. Riscă o AMENDĂ de până la 10.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nepot al Regelui Filip din Belgia, prințul Joachim, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după ce a luat parte la o petrecere în Spania, despre care presa spaniolă susține că ar fi încălcat restricțiile de carantină din cauza numărului de participanți, relatează Reuters.

Oficialul susține că palatul nu poate confirma numărul de participanți de la petrecere. Casa regală a anunțat că Joachim a călătorit din Belgia, în Spania, în 24 mai, pentru un internship, și este încă acolo.

De partea cealaltă, cotidianul spaniol El Pais susține că prințul, care este al 10-lea în linia de succesiune la tronul belgian, a participat la petrecere alături de alte 26 de persoane. Petrecerea ar fi încălcat restricțiile din Spania. Participanții riscă amenzi de până la 10.000 de euro

Poliția spaniolă a anunțat că a demarat o anchetă cu privire la incident explicând că persoanele care au încălcat restricțiile ar putea fi amendați cu sume cuprinse între 600 și 10.000 de euro. Toți cei 27 de oameni care au participat la petrecere sunt acum în carantină, a precizat Rafaela Valenzuela, reprezentantul regional al guvernului spaniol în Cordoba, într-o conferință de presă sâmbătă.

Reamintim că guvernul Pedro Sanchez a pus în scenă un plan în patr ufaze pentru ieșirea Spaniei din carantină, iar odată cu ziua de luni patru insule vor intra în cea mai avansată etapă a strategiei. Pe măsură ce guvernul socialist a început să relaxeze restricțiile de carantină – la un moment dat printre cele mai stricte din Europa – poliția a fost nevoită să intervină în mai multe rânduri, pentru a sancționa oamenii care nu respectă măsurile de distanță socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel