După Instagram și TikTok, Rusia ar putea bloca și YouTube-ul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
După Instagram și TikTok, Rusia ar putea bloca YouTube-ul
După Instagram și TikTok, Rusia ar putea bloca YouTube-ul

Autoritățile ruse amenință că vor dezactiva YouTube în țară dacă compania continuă să blocheze canalele Kremlinului, scrie pravda.com.ua. 

Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională, Anton Gorelkin.

"Hotărârea statului de a bloca Instagram este un semnal clar că același lucru s-ar putea întâmpla cu YouTube în viitorul apropiat, dacă găzduirea video continuă să fie o armă în războiul informațional”, a declarat deputatul.

Gorelkin consideră că autoritatea de reglementare rusă, Roskomnadzor, are toate motivele legale pentru a restricționa accesul la platformă: "2.501 materiale ilegale și distructive nu au fost eliminate, cerințele ILV de a elimina 2.387 de materiale cu informații false despre „operațiunea specială din Donbas” au fost ignorate, cenzura este efectuată aproape constant împotriva utilizatorilor ruși și a presei ruse", susține  Anton Gorelkin.

El a prezentat o condiție prin care se cere să nu participe la „războiul informațional asupra uneia dintre părțile în conflict” și să ia o poziție de neutralitate.

Ruşii vor avea 'Rossgram' după ce accesul la Instagram le-a fost blocat

 

Un grup de antreprenori ruşi urmează să lanseze la finele acestei luni o aplicaţie care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, în încercarea de a acoperi golul lăsat de Instagram, la care accesul a fost blocat de autorităţile de la Moscova, transmite Reuters.

Noua aplicaţie, denumită 'Rossgram', va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

"Partenerul meu Kirill Filimonov şi grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei reţele sociale iubite de compatrioţii noştri", a scris Alexander Zobov, directorul de relaţii publice al iniţiativei, pe reţeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicaţia Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunţat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata şi liderii ruşi.

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe reţeaua socială VKontakte, schema de culoare şi layout-ul aplicaţiei 'Rossgram' vor fi similare cu cele ale Instagram.

În ultimele luni, Rusia a început să îşi dezvolte propria sa tehnologie, un exemplu fiind smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut Gazprom Media a lansat Yappy, o versiune rusească a platformei TikTok.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel