După ce a fost sechestrată în Mexic, o româncă nu a mai fost primită la birou fără dovadă medicală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

După ce a petrecut 26 de ore pe aeroportul din Cancun, alături de alți români care mergeau în vacanță în Mexic, o femeie din Galați a ajuns la cuțite cu angajatorul, la întoarcerea în țară.

Șeful direct nu i-a permis să revină la birou și i-a cerut o dovadă medicală că nu s-a infectat. De fapt, avea să recunoască omul, ceilalți colegi de serviciu ar fi făcut presiuni să o țină departe, de teama Covid.

Femeia de 71 de ani a plecat, împreună cu o prietenă, în ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de vis. Calvarul a început în aeroportul din Cancun, unde, alături de alte câteva zeci de romani, a fost sechestrată timp de 26 de ore. Totul, în urma anchetării unei grupări interlope, conduse de cel supranumit „Rechinu”.

 

Mexicul nu se afla pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

 

După 10 zile, la întoarcerea în ţară, a avut o altă surpriză neplăcută. Directorul Casei de Ajutor Reciproc, unde lucrează ca Preşedinte al Comisiei de Cenzori, a alungat-o de la birou.

„Să plec, că aşa a hotărât în consiliul director, cât eu eram plecată, ca să nu-i contaminez. Dacă nu vreau să plec, să părăsesc instituţia, mă dă afară cu bodyguard-ul”, spune Verginica Pintilie, angajată CARP Galaţi.

Femeia i-a explicat şefului că, la întoarcerea în ţară, nu au existat probleme cu responsabilii din Sănătate. Nimic complicat, pur și simplu, Mexicul nu se afla pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

 

„Trebuie să respectăm cu stricteţe legile acestui popor”

 

Nici pomeneală de obligaţia de a intra în carantină, la revenire.

„În primul rând, este o minciună! Nu ştiu cum aţi auzit de treaba asta. Nu i-a zis să nu vină la muncă. Să vină după ce vine cu un document, generalizez, din partea măcar a medicului de familie. Noi aicea lucram cu tot felul de oameni. Zilnic avem peste 300 de oameni şi avem 70 de salariaţi. Trebuie, și asta ne-am propus şi niciodată n-am făcut altfel, să respectăm cu stricteţe legile acestui popor”, a precizat Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi, potrivit Știrile PRO TV.

De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi i-a confirmat femeii că nu trebuie să prezinte acte doveditoare la întoarcerea din Mexic.

Liliana Iordachescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi: „Pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, Mexicul nu figurează. Deci Mexicul nu era în zona galbenă”.

 

Femeia a stat două zile acasă

 

În cele din urmă, preşedintele casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Galaţi recunoaşte că nu şi-a primit colega la serviciu în urma presiunii celorlalţi angajaţi, care se temeau că ar fi putut să îi îmbolnăvească.

„Au venit oamenii din jur, “domnule preşedinte, ştim ce-a fost, ştim pe unde-a umblat, de ce nu-i cereţi să stea acasă câteva zile?” N-am vorbit cu toţi aşa? Că e bine, când se întoarce, să stea câteva zile acasă”, a declarat Ion Mehedinți, preşedintele CARP Galaţi.

Femeia a stat două zile acasă şi, până la urmă, a primit de la medicul de familie o adeverinţă prin care se atestă că este clinic sănătoasă. Cu hârtia în mână, s-a prezentat la serviciu.

Acum se gândeşte să apeleze la serviciile unui avocat specializat în legislaţia muncii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel