Dumitru a murit după ce a lucrat 40 de ore fără oprire la deszăpezit: „A muncit până la epuizare”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Dumitru a murit după ce a lucrat 40 de ore fără oprire la deszăpezit „A muncit până la epuizare”
Dumitru a murit după ce a lucrat 40 de ore fără oprire la deszăpezit „A muncit până la epuizare”

Un bărbat de 57 de ani, angajat al Secției Drumuri Naționale (SDN), a fost găsit mort de unul dintre colegii săi, la primele ore ale dimineții. Dumitru a lucrat 40 de ore fără oprire, pentru a deszăpezii drumurile din Botoșani și pentru a se asigura că oamenii sunt în siguranță. A murit doar după ce a știut că și-a terminat treaba.

Conform sindicaliştilor, bărbatul era singurul care deservea autofreza SDN Botoşani, relatează Observator. Dumitru și-a anunțat colegii că este foarte obosit şi a cerut să se odihnească. Colegii l-au însoțit până la cea mai apropiată secție de drumuri și l-au lăsat să doarmă. După cele 40 de ore de muncă, Dumitrua putut să se odihnească, dar nu s-a mai trezit niciodată.

A intrat la serviciu marți, iar până în ziua în care și-a dat ultima suflare nu a mai ajuns acasă. A murit vineri, 7 aprilie, după zeci de ore în care a ajutat oamenii să iasă din nămeți. Era cunoscut ca fiind diabetic, dar asta nu l-a împiedicat să lucreze și să se dedice 100% muncii sale.

Iubea ceea ce făcea și era iubit la rândul lui, pentru devotamentul cu care își făcea treaba. Și-a îndeplinit "misunea", chiar dacă oboseala l-a ajuns din urmă.

”Era un om extraordinar și foarte dedicat muncii și oamenilor. A muncit până la epuizare", a declarat un apropiat al bărbatului.

 

Colegii bărbatului trag un semnal de alarmă

 

Sindicaliștii au transmis public condoleanţe familiei fostului lor coleg şi precizează că decesul lui ”este un semnal de alarmă în urma căruia decidenţii trebuie să înţeleagă efortul pe care îl depun zilnic angajaţii instituţiei”.

”Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri şi secţiilor locale nu sunt mari în comparaţie cu personalul CNAIR Central, iar sporurile acordate sunt esenţiale pentru întregirea veniturilor şi pentru a duce o viaţă în condiţii decente. Cu un salariu de aproximativ 3000 de lei oamenii lucrează până la epuizare să asigure siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată ţara s-au alăturat colegilor din judeţele afectate de starea vremii. Aceştia mănâncă şi se odihnesc pe unde apucă în condiţii inumane”, mai transmite sindicatul.

Sindicaliştii atrag din nou atenţia conducerii CNAIR asupra faptului că ”numărul insuficient al angajaţilor şi lipsa utilajelor sunt o problemă majoră cu care drumarii din toată ţara se confruntă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel