Drama unei prostituate românce, portretizată de un celebru fotograf din Olanda: „După naștere, au răpit-o și legat-o de pat timp de 2 ani“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fotograful olandez Ernst Coppejans a spus, prin fotografie, povestea victimelor traficului de persoane. Unul dintre cazurile tulburătoare pe care el le prezintă este cel al unei românce, forțate să se prostitueze de către logodnicul și soacra ei, imediat după ce a născut.

„O tânără femeie a fost închisă timp de doi ani la trei minute de mers cu bicicleta de la casa mea”, este afirmația fotografului olandez Ernst Coppejans cu privire la cazul româncei forțate să se prostitueze după ce a născut.

Pentru seria sa „Vândut“, el a portretizat 27 de victime ale traficului de persoane. Marcat de poveștile victimelor, el îi spune jurnalistei Eva Loesberg, de la Linda.nl, cazurile care l-au marcat.

Coppejans este încă șocat când se gândește la tânăra româncă din fotografia de mai jos. A fost închisă timp de doi ani într-un apartament din Amsterdam, unde a fost nevoită să întrețin relații cu 10 bărbați în fiecare zi.

„Ca româncă, a lucrat în Italia, pe uscat, unde s-a îndrăgostit de un băiat portughez. Când s-a dovedit a fi însărcinată, el a dus-o la mama sa, care locuia în Amsterdam. La câteva săptămâni după naștere, doi tipi au apărut brusc în sufragerie, răpind-o, drogând-o și legând-o de un pat. Soacra ei a păstrat copilul”, a povestit fotograful povestea româncei.

2. -imagine fara descriere- (vandut-captura.PNG)

„Soacra mea m-a vândut. M-am întâlnit cu logodnicul mea în Italia, nu există de muncă în România. Când am rămas însărcinată, m-a dus în Olanda să locuiesc cu mama sa. La câteva săptămâni după nașterea bebelușului, logodnicul mea se întorsese în Italia, soacra mea l-a invitat pe acest tip pe care nu-l cunoșteam. Mi-a spus că trebuie să merg cu el. M-a închis într-o cameră de hotel din centru, m-a înlănțuit în pat și m-a drogat. Am fost acolo doi ani. 10 tipi pe zi. Nu am primit niciodată bani”, este declarația româncei atașată portretului său din volumul de fotografie „Vândut“, semnat de Ernst Coppejans, titrat de Lensculture.nl.

Fotograful olandez Ernst Coppejans a câștigat mai multe premii pentru portretele sale, inclusiv un Silver Camera Award, de două ori. Seria sa „Vândut” - portrete ale victimelor traficului de persoane - a câștigat locul 1 în cadrul Premiilor LensCulture Portrait Awards din 2020. „Vândut“ este o serie de 27 de portrete anonime ale victimelor traficului de persoane în Țările de Jos - fiecare cu propria poveste îngrozitoare de capturare, abuzuri, evadare și speranța unui viitor mai bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel