Drama ROMÂNCELOR care muncesc în STRĂINĂTATE: „Plângeau, sunt MAME care și-au lăsat acasă COPIII”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În următorii 30 de ani, România va pierde 20% din populație. 5,6 miloane de români sunt deja plecați din țară, iar guvernele fac din ce în ce mai puțin pentru cei care se gândesc să plece.

Corespondentul Pro TV Rareș Năstase a vorbit la podcastul „România, știi bine” despre acest fenomen îngrijorător, dar și despre drama mamelor care pleacă de acasă să muncească în străinătate și sunt forțate să-și abandoneze temporar copiii.

„Mai bine de jumătate dintre ele mi-au dat acele declarații cu lacrimi în ochi. Plâgeau. Plângeau pentru că sunt mame care și-au lăsat acasă copiii. Sunt mame care munceau acolo și nu-și vedeau copiii câte 4, 5, 6 luni - poate chiar mai mult. Vin acasă, stau un weekend, ce poți să faci într-un weekend? Aveau 2, 3 copii, bărbații lor se mai ocupau de gospodărie.. Nu zic că am mai întâlnit situații în care au probleme și cu bărbații, nu fac nimic acasă, stau toată ziua pe la birt.

Sunt niște fenomene sociale destul de dureroase. E ruptă comunitatea. Dacă mergi în satele respective vezi că acolo lucrurile nu mai funcționează. Vorbim de niște zone paupere în care nu vezi investiții, nu vezi posibilități, iar lumea este dezamăgită, dar acolo unde se fac investițiile, automat vezi că se întâmplă și reversul”,  a povestit Rareș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel