Dragnea vinde gazul firmelor ungurești pentru viitorul lui. Cine acuză

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Unde ajunge gazulromânesc din Marea Neagră și de ce. Un subiect important și grav, nerezolvat până acum.

Fostul prim ministru, Victor Ponta, confirmă faptul că ar exista un interes ascuns în tranzacția cu gaze din Marea Neagră, despre care opinia publică din România a aflat de la agenția de presă din Ungaria. Informația a venit după ce ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o întâlnire cu omologul său ungar. Imediat, presa din Ungaria titra că tot gazul din Marea Neagră va ajunge în Ungaria. Nici ministrul de Externe, nici alt oficial sau politician de la București nu a venit nici cu informații, nici cu explicații.

"Dragnea e prins acum de o maşinărie, de un grup de interese şi din afară. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Să semnezi că tot gazul din Marea Neagră îl dai la două firme ungureşti, care sunt de fapt Israel-Budapesta. Banii aceia îl susţin pe el, ca el să dea bani mai departe. Hidro, Transgaz, toate vor trece la fonduri private şi nu la investiţii româneşti. Iar asta numai Dragnea poate să o facă”, a declarat Ponta pentru stiripesurse.ro.

În februarie, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că firme maghiare au câștigat contractul pentru tot gazul din Marea Neagra.

Imediat, societatea austriacă Gas Connect Austria, care trebuia să transporte gazul ro­mânesc la terminalul Baumgarten din Viena, a declarat că a fost scos din joc de Ungaria.

Nici până în ziua de azi, oficialii din România nu au explicat care este adevărul, dacă premierul ungar are dreptate și de ce opinia publică nu a aflat de la ei, ci de la unguri.

Foto- facebook Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel