Dragnea pregătește o Viorica Dăncilă pentru înlocuirea lui Isărescu

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea caută o Viorica Dăncilă pe care să o pună guvernator BNR, în locul lui Mugur Isărescu. Ar fi niște domni care așteaptă de ceva vreme să ajungă în fotoliul lui Ion I. Câmpineanu sau Rosetti, Angelescu, dar nu excludem nici doamne, după cum decurg acum lucrurile în PSD.

Liviu Dragnea tânjește de un an de zile să fie Eugeniu Carada al PSD-ului, mai ales că I se spunea “stăpânul”, statut pe care îl visează și baronul PSD. Nu știu dacă a auzit de el, dar sigur își dorește puterea lui. Eugeniu Carada, pentru știința Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, „a fost un fel de agent secret, era peste tot, în virtutea relației cu liberalul Ion C. Bratianu. Deși nu apare nicăieri în documente, Carada a fost cel care s-a ocupat de înființarea, în 1880, a băncii naționale, el a realizat statutul BNR, inspirat din cel al Belgiei, cum s-a întâmplat de altfel și cu Constituția”.( Mugur Isărescu)

Prin această mișcare, președintele PSD, Liviu Dragnea, va pune mâna pe aproape toată puterea. Nu că ar mai avea prea multe instituții de ocupat. Curtea de Conturi, Parlamentul, Guvernul, deconcentratele, TVR, Radio, Agerpres, parte din CSM, toate sunt în curtea PSD. De un an de zile, Dragnea face eforturi supraomenești să adauge în colecția  instituțiilor din subordinea directă și DNA, Parchetul General sau SPP. Nu în ultimul rând, cearta de un an cu BNR nu avea cum să aibă alt deznodământ – schimbarea guvernatorului și numirea unei persoane loiale și ascultătoare, gen Viorica Dăncilă.

Economistul Lucian Isar, cunoscut ca adversar al guvernatorului BNR și prieten cu Gheorghe Piperea, care are aceeași campanie – “moarte BNR”, vine și confirmă planul de înlocuire grabnică a lui Isărescu și dezvăluie și cum vor decurge lucrurile. Și cum altfel decât printr-o comisie parlamentară care îl va ancheta pe guvernatorul BNR.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucian Isar susține că Isărescu va fi demis la fel ca fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, după ce va fi anchetat de o comisie parlamentară.

Să mă ierte marele Carada că l-am băgat într-o astfel de companie, mai ales că deviza lui, „Libertatea unui individ n-are alte margini decât libertatea altuia”, este tot ce urăște mai mult tovarășul Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel