Douăzeci de femei care protestau împotriva războiului au obligate să facă genuflexiuni dezbrăcate în fața camerelor de luat vederi ale poliției ruse

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Douăzeci de femei care protestau împotriva războiului au obligate să facă genuflexiuni dezbrăcate în fața camerelor de luat vederi ale poliției ruse / Foto: Unsplash
Douăzeci de femei care protestau împotriva războiului au obligate să facă genuflexiuni dezbrăcate în fața camerelor de luat vederi ale poliției ruse / Foto: Unsplash

Douăzeci de femei cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani au fost dezbrăcate și obligate să facă genuflexiuni în fața camerelor de luat vederi ale poliției ruse, după ce au fost târâte de la protestele împotriva războiului, susține un avocat.

Poliția rusă a reținut 20 de femei suspectate că au protestat împotriva războiului lui Vladimir Putin în Ucraina și le-a obligat să se dezbrace și să facă cinci genuflexiuni „în fața camerelor de luat vederi ale poliției”, a afirmat grupul.

„Suspectele”, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, au fost adunate din apropierea unui miting în orașul Nijni Novgorod și supuse unui tratament „umilitor și degradant”, afirmă avocatul lor, conform Daily Mail.

 

Femeile au primit ordine să se dezbrace și să execute cinci genuflexiuni goale

 

Polițiștii le-au ordonat să se dezbrace, dar în unele cazuri ușile celulelor erau deschise și treceau pe lângă ele ofițeri de sex masculin.

În toate cazurile, camerele de celule dotate cu aparate de înregistrare video au spionat presupusele abuzuri. Bărbații reținuți în același timp nu au fost supuși ordinelor de dezbrăcare.

„Sunt indignată de faptul că fiecare dintre ele a fost percheziționată într-un mod umilitor la centrul de detenție, încălcând legislația noastră”, s-a plâns avocata Olimpiada Usanova, care se va adresa instanței în numele femeilor pentru a contesta tratamentul lor.

„Femeile au fost percheziționate dezbrăcându-se și făcând cinci genuflexiuni în prezența unui ofițer al centrului de detenție.

„O a doua percheziție umilitoare a fost efectuată câteva ore mai târziu în celule, unde femeile au fost obligate să-și ridice cămășile, să-și dea jos chiloții și să se dezbrace în zona de supraveghere a camerelor.”

„Sunt îngrijorată de faptul că damnele polițiste nu au închis ușile în timp ce unele femei erau examinate, iar ofițerii bărbați erau la pândă acolo”.

 

Avocatul care se ocupă de cazul tinerelor acuză polițiștii că le-au agresat sexual

 

Ea crede că ofițerii de sex masculin au urmărit, de asemenea, înregistrări ale perchezițiilor corporale și ale genuflexiunilor pe înregistrările camerelor mobile.

„Bărbații reținuți au fost doar percheziționați pe față și pe spate, asta e tot”, a spus ea. „Fetele au fost forțate să se dezbrace și să execute ordinele sportive. Iar a doua zi, au fost obligate să se dezbrace din nou.”

„Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că fiecare celulă are camere de supraveghere. Aceasta este o încălcare gravă”.

Scandalul din orașul aflat la 250 de mile la est de Moscova a fost în martie, dar a ieșit la iveală abia acum, când femeile au făcut plângere la poliție împotriva presupusului lor tratament, evidențiat într-un reportaj realizat de Lydia Kuzmenko în cherta media.

 

Mai multe fete și-au făcut publică identitatea

 

Studenta Ekaterina Deviatenko, în vârstă de 18 ani, este una dintre cele câteva victime care au fost de acord să își arate identitatea înainte de încercarea lor în instanță de a contesta tratamentul la care au fost supuse.

Ea a afirmat că asculta un muzician în apropierea mitingului de protest când a fost împinsă într-o celulă și reținută.

„Ne-au percheziționat foarte încet, cu aroganță și în bătaie de joc”, a spus ea. „Un ofițer de poliție aflat într-un colțișor mi-a ordonat să mă dezbrac. Mi s-a părut imediat ciudat. M-am dezbrăcat mai întâi până la lenjeria intimă, dar ofițerul a cerut să mă dezbrac mai departe. I-am răspuns că sunt la ciclu. Polițista a răspuns: "Ei bine, eu sunt femeie, înțeleg totul. Dezbracă-te și stai ghemuită".

„A trebuit să fac cinci genuflexiuni. M-am așezat, apoi m-am îmbrăcat. Mi s-a dat lenjerie de pat și am fost trimisă în celulă la celelalte fete. Condițiile din celulă în sine erau îngrozitoare. Nu exista hârtie igienică, nu exista coș de gunoi. Mirosul era îngrozitor, toată lumea era în permanență bolnavă".

Și alte femei s-au identificat - toate amendate pentru că au protestat împotriva războiului lui Putin: Zemfira Suleimanova, 25 de ani, Taisiya Kudelkina, 24 de ani, Natalya Nevar, 30 de ani, și Irina M, 26 de ani. O femeie, Yevgeniya, în vârstă de 22 de ani, a povestit că la secția de poliție Sormovsky i s-a adresat cu "iepuraș" și "pisicuță" înainte de a i se ordona să se dezbrace.

„O femeie ofițer m-a condus la perete și mi-a ordonat să mă dezbrac complet. Și să fac 4 genuflexiuni”.

În dimineața următoare „ni s-a ordonat să stăm la perete în lenjerie intimă și să ne expunem sânii. Acest lucru s-a întâmplat cu o cameră îndreptată spre noi și cu o înregistrare video. Ușa celulei nu era închisă, iar pe coridor se aflau angajați de sex masculin.”

O altă femeie, Anastasiya, în vârstă de 24 de ani, a declarat că o cameră video era vizibilă atunci când i s-a ordonat să se dezbrace și să își expună sânii.

 

Avocat: „Dacă nu vorbim și nu scriem despre asta, în viitor ne putem confrunta cu metode și mai dure, inclusiv cu violul”

 

Legile draconice din Rusia aproape că interzic orice protest împotriva războiului sângeros al lui Putin în Ucraina. Femeile au fost obligate să plătească amenzi de până la 215 lire sterline pentru că ar fi participat la un miting anti-război interzis.

„Mi se pare că acest lucru nu a fost făcut prin voința personală a ofițerilor, ci sub supravegherea conducerii”, a declarat avocatul.

„Presupun că acesta a fost un ordin care le privea în mod special pe tinerele femei. Majoritatea aveau între 18 și 25 de ani. După ce se aflau în centrul special de detenție, multe dintre ele au avut atacuri de panică și crize de furie. Unele au avut nevoie de consiliere din partea unui psiholog după ce au trecut prin ce au trecut. Aceasta este violență - violență sexuală. Acest lucru nu poate fi lăsat nepedepsit.”

„Și dacă nu vorbim și nu scriem despre asta, în viitor ne putem confrunta cu metode și mai dure, inclusiv cu violul. Am înaintat un proces colectiv împotriva Ministerului Afacerilor Interne din Nijni Novgorod, cerând despăgubiri pentru daune morale pentru încălcarea drepturilor și umilință. De asemenea, facem apel împotriva detenției abuzive în departamentele de poliție”, spune avocatul.

Ele cer despăgubiri în medie de 1.700 de lire sterline pentru fiecare femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel