Două persoane au murit, după mașina în care se aflu a fost lovită de un tren la Miercurea Ciuc. Locomotiva a luat foc

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un accident feroviar a avut loc, duminică la amiază, în Miercurea Ciuc, județul Harghita. Din primele date, un autoturism a fost lovit de tren. În urma impactului puternic, locomotiva a luat foc.

Potrivit ISU Harghita, accidentul feroviar s-a produs în municipiul Miercurea Ciuc, Jigodin Băi. Din primele date, un autoturism a fost lovit de tren.

În urma impactului, s-a produs un incendiu la locomotivă. Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD, transmite ziarharghita.ro.

Două persoane au murit, duminică, după ce un tren a lovit un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Miercurea Ciuc, în zona Jigodin-Băi, în urma impactului luând foc atât autoturismul, cât şi locomotiva. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonelul Stelian Cimpoeşu, a declarat că autoturismul a fost lovit de tren, după care a fost împins pe calea ferată mai bine de 200 de metri. În urma impactului, autoturismul a luat foc, în interior fiind găsite două persoane carbonizate. De asemenea, un incendiu a izbucnit şi la locomotivă, focul fiind stins de pompierii ajunşi la faţa locului. Colonelul Cimpoeşu a precizat că nu există pericol de propagare a focului la garnitura de tren, iar călătorii sunt în siguranţă.

La rândul său, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, doctorul Peter Szilard, a declarat pentru că la sosirea echipajului medical autoturismul era în flăcări, iar şansele ca cineva să mai fie în viaţă erau nule. La faţa locului se află trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, dar şi Grupa Operativă a IS, echipajul Serviciului de Ambulanţă şi echipe de poliţişti care investighează evenimentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel