Două noi focare de COVID-19, la un spital şi într-un centru social din Iaşi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
focar_covid
focar_covid

Două noi focare COVID-19 au fost identificate în municipiul Iaşi, numărul focarelor existente în prezent ajungând la şase, a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Potrivit unui comunicat transmis de DSP Iaşi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului "Sf Spiridon" sunt 10 cadre medicale confirmate pozitiv la COVID-19, acestea fiind contacţi ai unor pacienţi pozitivi.

"Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă", se menţionează în comunicatul de presă.  Conform aceleiaşi surse, la Centrul de Servicii Sociale "Sf. Andrei" din Iaşi patru dintre angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19, fiind confirmaţi în urma ultimei testări efectuate personalului. Ei au fost izolaţi la domiciliu şi contacţii direcţi au fost plasaţi în carantină, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare.

Direcţia de Sănătate Publică a informat, totodată, că la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, la Secţia Psihiatrie V Acuţi, un cadru medical a fost confirmat cu COVID-19, după ce iniţial au fost depistaţi 11 pacienţi. De asemenea, la Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici, au fost confirmate cu noul coronavirus încă şapte cadre medicale şi un pacient. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 14 persoane, dintre care trei cadre medicale şi 11 pacienţi. Pacienţii confirmaţi pozitiv sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi, iar cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare.

La Spitalul "Sf. Spiridon", la Secţia Chirurgie Plastică, au fost confirmate cu COVID-19 încă 10 cadre medicale, după ce iniţial au fost confirmate pozitiv şasele. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. 
La Centrul de Servicii Sociale Bucium a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat, un educator, după ce iniţial au fost confirmaţi trei salariaţi şi patru beneficiari. În urma depistării acestor cazuri s-a efectuat igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii, iar personalul a fost reinstruit în privinţa regulilor de igienă personală şi portului echipamentului de protecţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel