Două „menajere“ românce au dat lovitura în Franța: Planul genial de a intra în case și a fura nestingherite

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Regula celor 2 minute, trucul simplu pentru a-ți păstra casa curată, fără efort
Regula celor 2 minute, trucul simplu pentru a-ți păstra casa curată, fără efort

Prinse în flagrant când furau într-o locuință din Thonon-les-Bains, două  românce au fost condamnate la închisoare luni, 7 decembrie. cele două lase menajere comoseseră alte șase infracțiuni similare în mai multe localități din Annecy și Annemasse.

Miercuri, 2 decembrie, cele două femei de origine română au bătut la casa unei femei în vârstă de 85 de ani, anunțând că sunt menajerele care au venit să o înlocuiască pe femeia care venea de obicei să fac menajul în locuință. Fiul octogenarei, care era lângă mama sa, înțelege că este ceva suspect, astfel că anunță polițiștii care ajung foarte repede la fața locului, după ce bărbatul le-a surprins în flagrant delict în timp ce sustrăgeau bijuteriile și banii mamei sale.

Plasate în arest preventiv, cele două românce au fost prezentate luni, 7 decembrie, la Curtea din Thonon și condamnate la închisoare: Una dintre ele primește 12 luni de închisoare, dintre care 6 suspendate, a doua 18 luni  de închisoare. 

Cum operau „menajerele“ românce

 

În vârstă de 30 de ani, cele două femei, de naționalitate română, sunt deja bine cunoscute poliției și serviciilor de justiție, atât în ​​Franța, cât și în România. Femeia condamnată la 18 ani de închisoare avea, de asemenea, un mandat european de arestare pe numele său,  emis de România.

Arestarea celor două românce a dus la elucidarea altor șase fapte similare comise în  Annecy și Annemas. „Au furat în principal bijuterii și bani", a spus Carine Baraton, șefa secției de poliție Thonon. „Modus operandi a fost întotdeauna același: se prefăceau a fi angajate de la primărie sau  care vin să înlocuiască menajera obișnuită", a mai spus ea, potrivit Ouest-France.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel