Două fetițe românce își vând jucăriile pe stradă, după ce tatăl lor a murit în Franța: „Suntem acasă şase fraţi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două fetițe, de 9 respectiv 12 ani, și-au scos la mezat, pe stradă, jucăriile pentru a-și ajuta părinții să-și achite facturile. Povestea impresionantă s-a petrecut la Roman.

Fetiţele au fost surprinse sâmbătă, lângă scările Colegiului Naţional Roman Vodă, în timp ce stăteau pe un carton întins pe jos, alături de jucării, potrivit monitorulneamt.ro.

Aveau acolo jucării de pluş, dar şi creioane colorate, pe care încercau să le vândă celor dispuşi să le dea un ban pe ele. Fetițele păreau că nu-și doresc să facă acest lucru, însă nu au avut de ales.

„Trebuie să plătim facturile că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, au spus copilele.

Iasmina*, elevă în clasa a V-a şi surioara mai mică, Iuliana* (*prenumele celor două nu sunt reale) răspundeau cu o lacrimă în colţul ochilor celor care le întrebau de ce vor să-şi vândă jucăriile.

Două fetițe românce își vând jucăriile pe stradă

 

„Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, a spus copila din clasa a V-a, ferindu-şi ochii.

„Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun copilele, făcând referire la alocația abia le ajunge de mâncare celor şase frați. „Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţiile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, povestește cu lacrimi în ochi fetița, potrivit presei locale.

Povestea celor şapte copii este cu adevărat impresionantă

 

 „Mamă“ pentru 7 copii este o tânără de nici 29 de ani. Ea are grijă de ceilalţi 6 fraţi şi de propriul copil.  S.M le este doar soră, dar spune că tot ceea ce-şi doreşte acum este să-i ţină lângă ea, pentru că aşa i-a jurat tatălui ei, aflat pe patul de moarte. „Am aproape 29 de ani şi am trăit mai mult în Franţa decât în România. Mama mea m-a abandonat când eram mică, fiind îngrijită de bunica. Apoi am fost luată în Franţa, unde locuia şi muncea tata. La 13 ani acesta a trăit în concubinaj cu o româncă, dând viaţă la vreo cinci copii.

După o vreme i-a părăsit cu totul. Tata, în 2019, a făcut un accident vascular cerebral, fiind internat, timp de 8 zile, într-un spital în Franţa, în stare vegetativă. A făcut în Franţa de toate. A lucrat pe macara, ca mecanic auto, la căile ferate. De-a lungul timpului a strâns o sumă care ar părea multora măricică. E vorba de vreo 30.000 de euro, bani pe care, rămasă cu şapte fraţi în grija mea, i-am cheltuit, mare parte ducându-se pe repatrierea cadavrului şi înhumare“, a povestit tânăra pentru monitrulneamt.ro.

Întrebată fiind de ce cele două fete care își vindeau jucăriile au spus doar jumătăţi de adevăr, vorbindu-ne de o „mamă“ care le-a trimis să vîndă jucăriile şi de un tată care, chipurile, ar fi lucrat cu ziua pentru a le întreţine, M.S a spus că fraţii ei se tem în permanenţă „să nu ajungă la stat“, ceea ce nu-şi doreşte nici ea, cea care şi-a asumat creşterea lor.

Continuarea pe Monitorulneamt.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel