Italia. Două dube cu șapte tone de ajutoare umanitare pentru Ucraina au ajuns cu ajutoare la Baia Mare

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Azi-noapte, au plecat din Verona spre România, mai multe ajutoare pentru Ucraina. Luminile intermitente ale unei mașini de poliție rutieră au deschis drumul, urmate de cele a două ambulanțe și două dube de ajutoare.

Așa a plecat coloana mobilă de voluntari ai Serviciului de Asistență Publică Sfera Onlus de la stația de taxare a autostrăzii San Bonifacio-Soave, la miezul nopții, ora 12 și jumătate, pentru a ajunge la Baia Mare, pe teritoriul României, la aproximativ treizeci de kilometri de granița nordică cu Ucraina.

Ca răspuns la un apel lansat de sora Rosalba, o călugăriță italiană care lucrează la spitalul din Baia Mare, tinerii voluntari au organizat călătoria în doar două zile și au umplut două dube cu șapte tone de ajutoare umanitare.

 

Voluntarii vor fi la graniță pentru a oferi ajutor refugiaților timp de 4 zile

 

Aceștia vor rămâne la graniță timp de patru zile pentru a oferi îngrijire persoanelor care fug de război. Alessandro Marrali și Giulia Stella, cele două asistente medicale care fac parte din grup, vor lucra la spitalul de campanie care a fost înființat la mică distanță de spitalul din Baia Mare.

Grupul, care a plecat în această seară, este condus de președintele Sfera, Michele Dal Magro (șofer salvator), și îi include pe șoferii salvatori Fabio Spiller, Eduard Sarbu (născut în România și care s-a pus la dispoziție) și Luca Ciresola, precum și pe frații acestuia, Andrea, și Denis Cometto, care vor și ei să dea o mână de ajutor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel